LESKOVAC DOBIJA NOVU FABRIKU! Nemačka kompanija ulaže 30 miliona € - zaposliće 200 novih radnika i čak 50 inženjera!
Foto: Shutterstock

LESKOVAC DOBIJA NOVU FABRIKU! Nemačka kompanija ulaže 30 miliona € - zaposliće 200 novih radnika i čak 50 inženjera!

Nekretnine -

Nemačka kompanija Veg Gear Sistems GmbH, koja se bavi proizvodnjom menjača, spojnica i kočnica, izrazila je želju da investira 30 miliona evra i pokrene proizvodnju u Leskovcu, saopštavaju iz Grada Leskovca. Dodaje se da ova kompanija planira da zaposli 200 radnika, među kojima treba da bude između 40 i 50 inženjera.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa predstavnicima nemačke kompanije Veg Gear Sistems GmbH, razgovarao je o njihovoj nameri da otvore proizvodni pogon u tom gradu.

Veg Gear Sistems GmbH je renomirani proizvođač menjača, spojnica i kočnica. Sa sedištem u Hatingenu, Nemačka, kompanija opslužuje različite industrije, uključujući obnovljivu energiju, poljoprivredu i industrijsku automatizaciju. Veg-ov asortiman menjača uključuje pužne menjače, konusne menjače i planetarne menjače, između ostalog.

- Predstavnici kompanije danas su izneli plan o investiranju 30 miliona evra, od kojih će 20 miliona biti opredeljeno za opremu i da nakon početka rada u narednih pet godina zaposle 200 radnika među kojima treba da se nađe između 40 i 50 inženjera - navodi se na sajtu grada.

Biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track