CENA OTERALA KUPCE: Niko ne želi kompleks EPS na Novom Beogradu procenjen na gotovo 50 miliona €, slično prošao i Sava centar
Foto: Shutterstock

čekaju da pojeftini

CENA OTERALA KUPCE: Niko ne želi kompleks EPS na Novom Beogradu procenjen na gotovo 50 miliona €, slično prošao i Sava centar

Nekretnine -

Polovinom februara Elektroprivreda Srbije ad Beograd i Elektrodistribucija Srbije doo Beograd oglasile su prodaju građevinskog zemljišta i objekata na nekoliko katastarskih parcela u Bloku 20. Mesec dana kasnije, za kupovinu nekretnina ova dva preduzeća na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji, u čijem komšiluku je krajem prošle godine Delta holdingu prodata zgrada Rada, nije bilo zainteresovanih.

Reč je o kompleksu oivičenom ulicama Vladimira Popovića i Milentija Popovića i Zemunskim putem, koji je ponuđen po početnoj ceni od 48,5 miliona evra, a u kome je najpoznatiji i najuočljiviji objekat nedovršene poslovne zgrade.

EPS, Elektroprivreda Srbije
foto: Nebojša Mandić

Da na javni poziv za prodaju kompleksa u bloku 20 na Novom Beogradu nije pristigla nijedna ponuda, potvrđeno je za N1 u EPS-u.

Na prodaju su, podsetimo, bili ponuđeni objekti u izgradnji - energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

- Iz prodaje se izuzima elektroenergetski deo objekta A, trafostanica 110/10 KV, koja se nalazi u centralnom delu objekta i zauzima etažu podruma, prizemlja i mezanina, sa površinom od 2.601,43 m2, sa pripadajućim ventilacionim kanalima koji se prostiru do krova. Elektrodistribucija Srbije doo Beograd ostaje isključivi investitor na TS - bilo je istaknuto u oglasu na koji se niko nije javio za kupovinu ovih nekretnina u viđenom stanju.

Novi Sad, Plaćanje, Elektrodistribucija, Računi

Ovo nije prvi slučaj da nema zainteresovanih za kupovinu nekretnina u ovom delu Novog Beograda. Podsetimo, pre nekoliko godina, nisu bile uspešne ni prva ni druga prodaja Sava centra već tek treća, kada je cena za prodaju kongresnog zdanja dodatno snižena. Vrlo je moguće da i u slučaju kompleksa koji su na prodaju oglasili EPS i EDS zainteresovani čekaju novi oglas i snižavanje početne cene u odnosu na sadašnju.

VLADA DALA SAGLASNOST

Vlada Srbije je saglasnost Elektroprivredi Srbije da proda ovaj kompleks u Novom Beogradu dala početkom decembra 2023, nakon što je krajem novembra Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo oglasila prodaju beogradskog građevinskog preduzeća Rad u stečaju, po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara, podseća N1.

Kada je reč o potezu od Bloka 20 do autoputa, u njemu je vlasnik više objekata Delta holding čija je najnovija nekretnina u tom delu Novog Beograda upravo nedovršena zgrada Rada.

(Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track