VIKENDICE U OKOLINI BEOGRADA CENE KAO GARSONJERE: Ne prodaju se ispod 45.000 €, EVO šta kaže agent gde možete JEFTINO da pazarite
Foto: Shutterstock, Ilustracija

papreno

VIKENDICE U OKOLINI BEOGRADA CENE KAO GARSONJERE: Ne prodaju se ispod 45.000 €, EVO šta kaže agent gde možete JEFTINO da pazarite

Nekretnine -

U okolini Beograda nemoguće je danas naći vikendicu sa cenom nižom od 45.000 evra. To znači da, ukoliko želite da obezbedite sebi kuću za odmor tokom slobodnih dana, morate da iskeširate gotovo kao za manju garsonjeru u prestonici.

Kupovina i prodaja vikendica u okolini Beograda može biti izazovna, posebno za one sa prosečnom mesečnom platom od oko 80.000 dinara.

Za one koji razmišljaju o prodaji vikendica, ključno je razumeti potrebe potencijalnih kupaca. Lokacija, stanje objekta, cena i dostupnost infrastrukture su samo neki od faktora koji mogu da utiču na brzinu prodaje.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Cene vikendica u okolini Beograda

Kako saznajemo, vikendice u okolini Beograda ne mogu da se pronađu ispod 45.000 evra. Još pre četiri godine cene su počele naglo da rastu i sve do sada nisu se ni zaustavile, a najmanje spustile.

Agent prodaje nekretnina Davorka Tasić navodi da su cene porasle još u vreme korone i takve su i danas, a slično se dogodilo sa cenama svih nekretnina kada se u Srbiju doselio veliki broj stranih državljana.

vikendica, Mihajlovac, seoska kuća, kuća na selu, kvadrat
foto: Facebook Printscreen/Prodaja kuća i placeva na selu

Vikendice se sve češće nalaze po ceni jedne garsonjere, što mnogi ne mogu da priušte, naročito ako zarađuju ispod proseka, što rezultira višegodišnjim čekanjem kuća za odmor na oglasima, kako bi se pronašao idealan kupac za njih.

- Retko gde mogu da se pronađu vikendice jeftinije od 45.000 evra. One mogu da idu samo nagore, to je razlog što nam neke kuće za odmor stoje na oglasima i po četiri godine - objašnjava Tasić.

Jeftine vikendice u Vojvodini

S druge strane, postoje ogromna imanja u Vojvodini, koja mogu da se nađu po ceni od 25.000 evra, gde možete da pronađete svoju oazu mira, ali i započnete neki poljoprivredni biznis.

kuća, vikendica, Divčibare
foto: Shutterstock

- U severnom delu Vojvodine postoje velika imanja, jeftine kuće i za svega 25.000 evra možete da ih kupite, ali je problem što tamo nemate ništa. Pogodno je za ljude u penziji ili one koji odluče da se bave poljoprivredom - naglašava naša sagovornica.

Kako ona objašnjava, pojedini objekti se prodaju veoma brzo, pogotovo ako ljudi imaju spreman novac kod sebe, onda se lako i opredele za ono što im treba. Međutim, postoje i oni koji imaju posebne zahteve.

- Većina traži uknjižene objekte i javljaju se sa delimičnim kreditima. Recimo, imaju 20.000 evra u kešu, a vikendica košta 45.000, oni će ostatak novca uzeti iz banke. Međutim, ako žele takav kredit, onda vikendica mora da bude uknjižena kao prava kuća, a ne kuća za odmor, što dodatno otežava proces same kupovine vikendice - zaključuje agent za prodaju nekretnina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track