OVO JE NAJJEFTINIJI STAN NA VRAČARU: Prodaje se za male pare, a nije zgrada gde su Tihi i Prle jurili Nemce!
Foto: Youtube Printscreen

STAGNaCIJA CENA NEKRETNINA

OVO JE NAJJEFTINIJI STAN NA VRAČARU: Prodaje se za male pare, a nije zgrada gde su Tihi i Prle jurili Nemce!

Nekretnine -

Prodaje se dvosoban stan na Vračaru od 57 kvadrata za 141.000 evra.

Na oglasima na društvenoj mreži TikTok pojavio se oglas za prodaju nekretnine od 57 kvadrata u kome se navodi da je ovo najjeftiniji stan na Vračaru.

- Pronašao sam najjeftiniji stan na Vračaru po metru kvadratnom. Bez ulaganja. Uknjižen. Nije zgrada gde su Tihi i Prle jurili Nemce. Dvosoban 57 kvadrata. Cena ti nije fiksna. Na četvrtom spratu bez lifta - piše na video-snimku na pomenutoj društvenoj mreži.

Inače, u komentaru se navodi da ova nekretnina košta 141.000 evra što je 2.473 evra po kvadratu.

1 / 4 Foto: Printscreen TikTok

Inače, prema procenama agenata za nekretnine, cene stanova u starogradnji u drugoj polovini ove godine mogle bi konačno da padnu. U rubnim delovima Beograda poput Rakovice, Borče i Zemun polja cene kvadrata bi mogle da padnu i do 10 odsto.

stan, kupovina stana, ključ u ruke, ključ od stana, prodaja stana, nekretnine, nekretnina, kuća, zgrada, luk, novac
foto: Shutterstock, Ilustracija

Tržište nekretnina poslednjih meseci beleži pad kupoprodaje. I dok se novogradnja na luksuznim mestima u Beogradu i dalje prodaje kao alva, kupaca za strogradnju gotovo da nema kupaca te se očekuje i njeno minimalno pojeftinjenje.

Katarina Kuzmanović, head of real estate na Sasomange.rs, kazala je za Kurir da je teško dati bilo kakve prognoze što se tiče cena jer je vrlo specifična situacija na tržištu.

- S jedne strane imamo veliki pad kreditnih kupaca koji su bili oko 25 odsto udela u svim kupoprodajama starogradnje. Sada je taj procenat negde oko pet procenata. Imamo i vlasnike stanova koji još uvek u oglasima drže cene koje su bile početkom godine kada se kriza nazirala i imamo vakuum gde nema kupaca, a s druge strane cene reaguju i tržište kupoprodaje stagnira. Svi su nezadovoljni u ovom procesu, to potvrđuju i agencije koje imaju pad prometa i transakcija - kazala Kuzmanovićeva i dodala:

nekretnine, stan, prodaja stana, zgrada
foto: Shutterstock

- Tržište se ne pomera, cene su na nekim mikrolokacijama otišle dole, ali u globalu još uvek nisu. Ono što je simptomatično je da imamo neverovatnu situaciju kada je novogradnja u pitanju. Beograd i Novi Sad gde su cene rasle.

Kuzmanovićeva ističe i da novogradnja na najprodavanijim mestima neće padati.

- Možda će pasti na lokalu i tu je prvi Zlatibor koji već oseća taj pad i usporilo je tržište zbog zasićenja. Prestonica i Novi Sad na dobrim lokacijama novogradnja imaće svoje kupce, što se tiče starogradnje verovatno će doći do nižeg pada cena na rubnim lokacijama Rakovica, Borča, Zemun polje. Novi Beograd verovatno neće pojeftiniti kao ni Vračar, Stari grad, Zemun i Banovo brdo.

Bonus video:

03:30

VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track