"PAMETNI PRODAVCI SPUŠTAJU CENE STANOVA" Stručnjak o trenutnom stanju na tržištu nekretnina u Srbiji: DOŠLO JE DO STAGNACIJE!
Foto: Kurir TV, Shutterstock

društvo

"PAMETNI PRODAVCI SPUŠTAJU CENE STANOVA" Stručnjak o trenutnom stanju na tržištu nekretnina u Srbiji: DOŠLO JE DO STAGNACIJE!

Nekretnine -

Da li je normalno očekivati niže cene kada neko oglasi hitnu prodaju nekretnine? Da li je posao otežan kada neko ko hitno prodaje nekretninu ne stavi cenu , nego može "po dogovoru"? Istovremeno, oglasi za prodaju ili izdavanje kuća i stanova izazivaju različite reakcije, počev od onih da je neko "zacepio cenu", pa sve do iznenađujućih ponuda gde se mnogi pitaju u čemu je "caka". Usput rečeno, prema poslednjem popisu, skoro deset odsto stanova u Srbiji nema kupatilo. O ovoj temi govorila je u emisiji Puls Srbije Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine.

puls
foto: Kurir televizija

- Dosta je diskutabilna tvrdnja da cene stanova opadaju. Imate cene koje stoje mesecima, a imate i neke pametne prodavce koji su osetili trend mirovanja kupaca i spustili cene. U svakom slučaju trenutno je na snazi stagnacija tržišta. Vi sada imate malu potražnju za stanovima, a dešava se da prodavci koji puštaju sad u prodaju svoje stanove, prosto stavljaju visoke, neprimerene cene. Tako je trenutno jedna neverovatno interesantna situacija na tržištu. Ali zaista ima prodavaca koji su voljni da pregovoraju i da taj stan prodaju po nižoj ceni u odnosu na oglasnu - rekla je Tasić i dodala:

- Ponude su, ako mislimo na novogradnju. pristojne. Ako pričamo o investitorima koji su vrlo pouzdani i već imaju u svom radu uknjižene zgrade i objekte koje su gradili, a o čemu su kupci informisani; ako imate investitora koji počinje zgradu vrlo često imate brzu rezervaciju stanova iako ih još uvek ne vidite. Možete da imate i tu opciju da sukcesivno finansirate dok teče izgradnja i to je prilično povoljna stvar.

02:18

PAMETNI PRODAVCI SPUŠTAJU CENE STANOVA Stručnjak o trenutnom stanju na tržištu nekretnina u Srbiji: DOŠLO JE DO STAGNACIJE!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track