AKO STE KAO DETE MAŠTALI DA IMATE KUĆICU KAO IZ BAJKE IVICA I MARICA, SADA JE MOGUĆE: Stranci ih masovno kupuju, a EVO i ZAŠTO
Foto: kurir tv

"ovo je budućnost gradnje"

AKO STE KAO DETE MAŠTALI DA IMATE KUĆICU KAO IZ BAJKE IVICA I MARICA, SADA JE MOGUĆE: Stranci ih masovno kupuju, a EVO i ZAŠTO

Moj biznis -

Ako ste ikada kao dete maštali da živite u gusarskom brodu kapetana Kuke ili u nekoj od pečuraka koje su pripadale Štrumfovima, vaše snove mogu da ostvare Radoslav i Đurđinka iz Novog Sada, koji prave baš ovakve bajkovite kućice.

One ne pružaju samo potpuno udobnost za život vec i bajkovitu spoljašnjost, a oblici mogu biti kakvi god vi poželite.

U njihovoj ponudi do sada su se nalazile kucice u obliku jagode, bundeve, broda, kao i kucica iz bajke Ivica i Marica."

Ivica i Marica, bajka, istina
foto: Profimedia

Radoslav Kremenović usmerava svoju kreativnost ka pravljenju kućica iz bajke koje su u potpunosti funkcionalne za život, a prvu su napravili 2011. godine.

kuće
foto: kurir tv

- Imali smo želju da otvorimo jedno porodično imanje sa bajkovitim kućicama i na osnovu toga smo došli do zaključka da bi trebalo da napravimo kućice koje će zadovoljiti sve građevinske norme za stanovanje, a da budu mobilnog karaktera i da ne bude problema sa inspekcijom... - rekao je ovaj maštoviti neimar.

kuće, Radoslav Kremenović
foto: kurir tv

Kako i sam Radoslav kaže, u ovom poslu ne bi uspeo da istraje da nije podrške svoje porodice. A supruga Đurđinka je od samog početka bila rame uz rame sa njim.

- Ja sam na početku bila samo u administraciji, međutim, kad je posao zaista krenuo, onda je bilo 'ajde nauči i mene'. Tako da smo i ćerka i ja krenule u radionicu, radile zajedno sve. Od stiropora, krečenja, farbanja, malterisanja, sve - potvrdila je supruga.

02:10

AKO STE KAO DETE MAŠTALI DA IMATE KUĆICU KAO IZ BAJKE IVICA I MARICA, SADA JE MOGUĆE: Stranci ih masovno kupuju, a EVO i ZAŠTO

Na prvi pogled deluje da u njima ne može da se živi, ali mnogobrojni kupci iz Slovenije, Slovačke, Holandije to mogu da demantuju. 365 dana u godini možete koristiti kućicu.

- Pogodne su za sva godišnja doba, kućice se brzo greju, brzo se hlade zimi, leti, zimi se brzo greju. Tako da u principu imate kućice koje su energetski izuzetno efikasne - rekao je sagovornik Kurira.

Radoslav i Đurđinka kažu da su njihove kućice zapravo budućnost gradnje, jer su pored funkcionalnosti otporne i na sve prirodne katastrofe, poput zemljotresa. Nadaju se samo da će za njihove projekte biti više sluha i u Srbiji, pogotovo jer ovakvim modularnim načinom gradnje može se, kažu, napraviti kuća od 200 kvadrata.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:28

Bajka u domu Jelene Karleuše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja