Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže za RTS da, iako je najavljeno, "Transportgas" i "Srbijagas" odustaju od remonta gasnog čvorišta u Gospođincima, tako da neće biti nikakvih prekida u snabdevanju gasom u Vojvodini.

Povodom najave da će zbog remonta gasnog čvorišta u Gospođincima više opština na području Vojvodine biti bez gasa ili će imati poremećaje u snabdevanju, Dušan Bajatović je objasnio da se radi o zameni ventila, ali da su zbog nezadovoljstva građana i potrošača koji nemaju druge energente rešili da te radove odlože na proleće.

Ostaje pri ranijoj prognozi da će se cena gasa kretati između 35 i 45 evra za megavat sat.

- Što se tiče tržišta gasa, cena nafte je pala, tako da će po naftnoj formuli i cena gasa doživeti neki pad, ali ne bih se oslanjao na to - rekao je Bajatović i dodao da može biti problema zbog transporta kroz Ukrajinu.

dusan-bajatovic.jpg
Kurir TV 

Prema njegovim rečima, može se očekivati da za privredu, koja ima promenljivu cenu, neće biti bitnih izmena cene.

Za domaćinstva je, dodaje, cena regulisana i neće se menjati.

- Količine gasa su manje više obezbeđene i još uvek se vode pregovori sa Rusima oko dodatnih količina - rekao je Bajatović.

Očekuje da pregovori sa "Gaspromom" počnu u prvom kvartalu sledeće godine, dok će se sada samo načelno razgovarati o tome.

- Mi smo ugovorom sa Azerbjdžanom pokazali da hoćemo da se diverzifikujemo, ali problem je što u Azerbejdžanu nemate tu količinu gasa - napomenuo je Bajatović.

biznis.kurir.rs/RTS