ČADEŽ: Tokom narednih 45 dana predstavićemo srpske startapove koji su oličenje duha inovacije i nasleđa
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

ČADEŽ: Tokom narednih 45 dana predstavićemo srpske startapove koji su oličenje duha inovacije i nasleđa

InfoBiz -

Na današnji dan, u Srbiji se obeležava proboj Solunskog fronta tokom Prvog svetskog rata, ključni trenutak jedinstva i otpora koji je trajao 45 dana i doveo do oslobođenja Srbije. Ovo simbolizuje hrabrost i viziju koja je vodila naciju napred, a tim povodom Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije objavio je da će ovaj praznik biti obeležen na specifičan način.

- Proslavljajući Dan srpskog jedinstva, slobode i državne zastave, podsećamo se da je poštovanje prošlosti bez vizije budućnosti besmisleno. Slaviti prošlost bez vizije budućnosti je beznačajan gest. Očuvanje našeg jezika i kulture je od vitalnog značaja, ali bez prihvatanja drugih jezika i kultura, gubi se moć da nas poveže sa svetom. Tokom narednih 45 dana predstavićemo srpske startapove koji su oličenje ovog duha inovacije i nasleđa. Prvih 24 od njih će Privredna komora Srbije predstaviti na Veb Samitu u Lisabonu u novembru - navodi se na njegovom instagramu i dodaje da je prvi startap koji se predstavlja *LENA.ai*, startap koji transformiše digitalno učenje.

- *LENA.ai* koristi veštačku inteligenciju za kreiranje personalizovanog iskustva učenja, pomažući korisnicima da brže i efikasnije steknu veštine. Njihova platforma se prilagođava individualnim potrebama, čineći učenje dostupnim i zanimljivim. Ono što izdvaja *LENA.ai* je njihov jedinstveni pristup pružanju prilagođenog sadržaja zasnovanog na ponašanju korisnika. Već pravi talase u obrazovanju i korporativnoj obuci, *LENA.ai* redefiniše način na koji učimo u digitalnom dobu - navedeno je na pomenutoj stranici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track