PRIMENA ESG KRITERIJUMA: Dobre prakse, cirkularna ekonomija, promene finansijskog tržišta i njihov uticaj na održivost
Foto: Promo

NOVA KONFERENCIJA WMG U OKVIRU RE-SET SUMMITA

PRIMENA ESG KRITERIJUMA: Dobre prakse, cirkularna ekonomija, promene finansijskog tržišta i njihov uticaj na održivost

Biznis -

Konferencija “BUDUĆNOST POSLOVANJA: Primena ESG kriterijuma“, u organizaciji kompanije Wireless Media Group u okviru višegodišnjeg serijala konferencija “Re-set Summit”, održava se sutra u Privrednoj komori Srbije, uz institucionalnu podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Privredne komore Srbije, kao i uz podršku partnera WMG fondacije i kompanija: Hemofarm, Atlantic Grupa d.d., Heineken Srbija, Philip Morris International i Yettel d.o.o.

Cilj ovog događaja je da omogući sveobuhvatnu razmenu znanja i iskustava o implementaciji ESG standarda u poslovne strategije, što doprinosi unapređenju poslovnih praksi, smanjenju rizika i poboljšanju reputacije. Konferencija će okupiti predstavnike Vlade Republike Srbije, državnih institucija, međunarodnih organizacija, konsultantskih kuća i rukovodioce kompanija koje uspešno primenjuju ESG kriterijume.

Konferenciju pod nazivom “BUDUĆNOST POSLOVANJA: Primena ESG kriterijuma“, u kojoj će u tri panela učesnici imati priliku da razmene dobre prakse, diskutujući o izazovima i prilikama, te usklađivanju s međunarodnim standardima, otvoriće Irena Petrović, direktorka WMG fondacije, Nj. e. Kristin Melsom, ambasadorka Kraljevine Norveške u Srbiji i Tijana Koprivica, predsednica UN Globalnog dogovora i direktorka održivog poslovanja, Delta Holding.

Naziv prvog panela je ESG STANDARDI – DOBRE PRAKSE ESG IZVEŠTAVANJA, na kom će panelisti diskutovati na sledeće teme:

  • Izazovi i mogućnosti s kojima se suočavaju kompanije u ESG izveštavanju
  • Integracija ESG standarda u biznis-modele i njihov uticaj na tržišnu konkurentnost i lokalnu zajednicu
  • Potencijal znanja za primenu standarda održivosti
  • Najbolje prakse za izveštavanje ESG-a

U drugom panelu, čiji je naziv CIRKULARNA EKONOMIJA: DOKLE SMO STIGLI?, razgovaraćemo o ključnim temama vezanim za razvoj cirkularne ekonomije.

  • Uloga regulatornog okvira i politika u promociji i primeni cirkularnih poslovnih modela
  • Prednosti prelaska na cirkularnu ekonomiju za privredu Srbije
  • Ambalažni otpad kao resurs reciklažne industrije
  • Srbija kao regionalni lider cirkularne ekonomije?

Treći panel - UTICAJ PROMENA FINANSIJSKOG TRŽIŠTA NA ODRŽIVOST, biće prilika za razgovor o ključnim aspektima inovacija u bankarstvu i njihovom uticaju na održivost.

  • Novine i trendovi u bankarstvu i na tržištu finansiranja i njihov uticaj na oblikovanje i sprovođenje politike održivosti i ESG
  • Kako naći balans između ekonomske stabilnosti, zadovoljstva klijenata i održivosti – praktični primeri
  • Kako saradnja između banaka i međunarodnih institucija može podstaći održivost kroz pristup globalnim resursima, znanju i najboljim praksama?
  • Finansijska i nefinansijska podrška održivosti

Konferencija će omogućiti razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi između učesnika, te jedinstvenu priliku za identifikaciju mogućnosti kako primena ESG principa može pomoći kompanijama da postanu konkurentnije na globalnom tržištu i doprinesu dugoročnoj održivosti.

Promo
foto: Promo
Promo
foto: Promo

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track