TURIZMU REKORDNI PRIHODI OD STRANACA! Kandić: Srbiju prvi put posetilo pola miliona turista u jednom mesecu!
Foto: Shutterstock

privlačna destinacija

TURIZMU REKORDNI PRIHODI OD STRANACA! Kandić: Srbiju prvi put posetilo pola miliona turista u jednom mesecu!

InfoBiz -

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić izjavio je danas da je u avgustu ove godine Srbiju prvi put posetilo pola miliona turista u jednom mesecu.

Uroš Kandić
Uroš Kandićfoto: Kineska medijska grupa

On je u izjavi Beti precizirao da je taj uspeh najviše posledica poseta stranih gostiju koji su prema podacima Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma u avgustu ostvarili rekordnih 282.000 dolazaka, što je međugodišnji rast od 12 odsto.

- Avgust je tradicionalno najposećeniji mesec u godini, sa sve izraženijim povećanjem broja međunarodnih dolazaka kojih je, primera radi, ove godine za četvrtinu više nego u letnjim mesecima pre pandemije - ocenio je on.

verski turizam, turizam, srpski manastiri, manastiri, putovanje, Srbija
foto: Shutterstock

Kandić je ukazao i da Srbija od početka godine beleži rekordne rezultate u turističkom prometu koji se ogledaju u rastu ukupnih dolazaka od sedam odsto, i povećanju prihoda od stranih gostiju u prvoj polovini 2024. godine za 18 odsto, na 1,2 milijarde evra.

Kurir.rs/ Beta/ S.Đ.

Bonus video:

02:56

TURIZAM I BEZBEDNOST - Seničić i Karan o putovanjima u ratom zahvaćeni Bliski Istok POSTOJI JEDNO PRAVILO: OČEKUJ NEOČEKIVANO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track