KRAJ JUGOSLOVENSKOG LEPOTANA: Čuveni motel ide u stečaj! Nagomilao se dug od 12 miliona evra
Foto: Printscreen/Youtube

KRAJ JUGOSLOVENSKOG LEPOTANA: Čuveni motel ide u stečaj! Nagomilao se dug od 12 miliona evra

InfoBiz -

Direktor Motela Plitvice podneo je zagrebačkom Trgovačkom sudu predlog za otvaranje stečaja navodeći kao stečajne razloge nemogućnost plaćanja obaveza, prestanak delatnosti zbog nemogućnosti rada na odmaralištu u Lučkom ističući da je kompanija bez radnika.

Uz predlog za otvaranje stečaja, direktor Hrvoje Bilić podneo je bilans preduzeća od 1. januara do 31. maja prema kojem preneseni akumulirani gubitak poslovanja iz prethodnih godina iznosi čak 11,93 miliona evra.

Predlog za otvaranje stečaja podnesen je nakon započete rekonstrukcije i uređenja odmarališta Zagreb na auto-putu A3 prema Bregani koji uz ostalo predviđaju i rušenje nekada popularnog motela Plitvice.

Prema medijskim napisima, kako prenosi "Jutarnji list", procenjena vrednost prve faze uređenja odmorišta Zagreb je 7,8 miliona evra, a u sklopu druge faze uređenja odmarališta, osim rušenja motela Plitvice, planirano je uređenje preostalih površina odmarališta, gradnja nove benzinske pumpe s trgovinom i ugostiteljskim objektom i to samo na južnoj strani odmarališta.

Predstečaj kompanije Motel Plitvice d.o.o. bio je otvoren krajem 2021. zbog, kako se u medijima navodilo, nagomilanog duga od 39,6 miliona kuna, od čega na Hrvatske autoceste (HAC) otpada 33,4 miliona kuna. Realizacija novog odmarališta zavisiće o sudskom postupku i utvrđivanju stečaja nad kompanijom koja upravlja motelom Plitvice, a koja godinama posluje s gubitkom.

Motel Plitvice građen je tokom 1983. i 1984. a investitori su bili Nacionalni park Plitvice, Ina-Trgovina i nekadašnja Samoupravna interesna zajednica (SIZ) za ceste SR Hrvatske. Izvođač radova bila je Industrogradnja iz Zagreba zajedno s više desetaka kooperanata.

Projektanti objekta s upečatljivom pasarelom – pešačkim mostom preko auto-puta bili su zagrebački arhitekti Zdravko Bregovac i Ivan Piteša, a sam motel je, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najreprezentativnijih primeraka jugoslovenskog dizajna 80-ih godina prošlog veka.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track