GIGANT KOG OBOŽAVAJU I DECA I ODRASLI OZBILJNO TONE: Previđanja se nisu ispunila, ni prognoze za iduću godinu nisu svetle
Foto: Shutterstock

GIGANT KOG OBOŽAVAJU I DECA I ODRASLI OZBILJNO TONE: Previđanja se nisu ispunila, ni prognoze za iduću godinu nisu svetle

InfoBiz -

Soni je u utorak prijavio pad godišnjeg profita od 7 procenata u fiskalnoj 2023. godini, povučen zbog pada u sektoru finansijskih usluga.

Kompanija je takođe za dlaku promašila sopstvenu prognozu prodaje vodeće Plejstejšn 5 igračke konzole za celu godinu.

Evo kako je Soni poslovao u martovskom kvartalu u odnosu na konsenzusne procene LSEG-a:

  • Prihod: 22,4 milijarde dolara. To predstavlja povećanje od 14% u odnosu na prethodnu godinu - ali prvi pad od Sonijevog kvartala u septembru 2020., prema podacima LSEG-a.
  • Operativni profit: Zabeležen skok od 57% u odnosu na prethodnu godinu.
Soni

Japanski igrački gigant prijavio je prihod od 13 biliona u 2023. godini, što je povećanje od 19% u odnosu na prethodnu godinu.

Međutim, operativni profit kompanije Soni za celu godinu iznosio je 1,2 triliona jena, što je pad od 7% u odnosu na prethodnu godinu.

Soni je za dlaku promašio svoj revidirani cilj za prodaju Plejstejšn 5. Kompanija je saopštila da je prodaja njene vodeće konzole iznosila 20,8 miliona u fiskalnoj 2023.

To je nešto niže od revidiranog cilja od 21 milion primeraka koji je Soni dao investitorima u februaru. Pre toga, kompanija je predviđala da će njena PS5 konzola prodati 25 miliona primeraka tokom cele godine.

Gejming
foto: Shutterstock

Soni očekuje još slabiju prodaju od 18 miliona primeraka svog PS5 u godini koja se završava marta 2025. godine, rekao je izvršni direktor kompanije, prenosi Rojters.

To sledi nakon što je Soni u ponedeljak najavio promenu menadžmenta u svojoj jedinici za igranje Soni Interactive Entertainment (SIE), pri čemu je privremeni izvršni direktor divizije Hiroki Totoki postao predsednik poslovanja.

(Kurir.rs/CNBC/preveo: R.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track