GENERALNI DIREKTOR LUČIĆ: Telekom Srbija se uspešno bori da opstane i radi na Kosovu
Foto: Nemanja Nikolić

najveća srpska kompanija na Kosovu zasad se uspešno bori

GENERALNI DIREKTOR LUČIĆ: Telekom Srbija se uspešno bori da opstane i radi na Kosovu

InfoBiz -

Generalni direktor "Telekom Srbija" Vladimir Lučić izjavio je danas da je što se poslovanja te kompanije na Kosovu tiče situacija trenutno bolja, ali da su na oprezu jer se obično dešava da kada odole jednom pritisku, prištinska administracija smisli nešto čime bi opet vršila pritisak.

Lučić je na TV Prva naveo da se Telekom Srbija kao najveća srpska kompanija na Kosovu za sada uspešno bori da opstane i da bez problema rade.

"Bolja je situacija, oni periodično vrše pritisak na nas, prvo su u avgustu probali da nas isključe, onda kada nisu uspeli da nas isključe, onda su krenuli na maltretiranje, da nam naplate neku kaznu iz prošlosti, ali uspeli smo uz pomoć međunarodne zajednice i taj deo da odbijemo tako da to sada stabilno deluje", kazao je Lučić.

Ipak, kako ističe, uvek su na oprezu jer obično se dešava da kada Telekom Srbija uspe da spreči jedan pritisak, Kurtijeva administracija smisli nešto drugo.

"Oni su se u avgustu ofirali i pokazali da im Telekom Srbija kao najveća srpska kompanija smeta dole, ali mi se za sada uspešno borimo da opstanemo i da bez problema radimo", naveo je.

Komentarišući to što je nedavno u Kongresu SAD prikazan film "Heroji Halijarda", Lučić je podsetio da je to prvi srpski film koji je prikazan u američkom Kongresu i dodao da se o toj operaciji mnogo zna u stručnim američkim krugovima.

"Čak se i na njihovoj vojnoj akademiji izučava. Drago mi je što smo napravili film, što je sa američke strane prihvaćen odlično. Taj događaj pokazuje da smo bili saveznici, da se srpski narod žrtvovao uvek. To je istinita priča i meni je žao što je ta priča bila gurana pod tepih, ali istina je ipak došla na videlo i drago mi je što smo tim filmom ovekovečili tu misiju spašavanja američkih pilota", kazao je Lučić.

Direktor Telekoma Srbija istakao je i da će čitava Srbija biti pokrivena 5G mrežom do 2027. godine i dodao da sa strateškim partnerom "Vodafonom" gledaju koje sve servise će da primenjujemo.

Podwetio je i da je najavljeno da će na Ekspu 2027. godine biti moguće da se vozi vozilima koja se automaski upravljaju i u tom smislu naveo da će današnji način upravljanja vozilom biti zastareo i staromodan za nekoliko godina.

"Čitava Srbija će biti pokrivena 5G mrežom do 2027. godine. Ekspo je prilika i da promovišemo našu kompaniju", kazao je Lučić.

Kurir.rs/TV Prva/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track