RUSI SPREMAJU OZBILJNU AUTOMOBILSKU MAŠINU: Već su počeli sa proizvodnjom novog brenda vozila, a evo i sa kim SARAĐUJU
Foto: Shutterstock

novi brend automobila

RUSI SPREMAJU OZBILJNU AUTOMOBILSKU MAŠINU: Već su počeli sa proizvodnjom novog brenda vozila, a evo i sa kim SARAĐUJU

InfoBiz -

Avtozavod Saint Petersburg, koji je podružnica kompanije AvtoVAZ, započeo je proizvodnju automobila pod brendom XCITE, saopštila je ruska kompanija.

Proizvođač će otkriti detalje o novom modelu krajem februara pred početak prodaje. U saopštenju je navedeno da je fabrika u Sankt Peterburgu proizvela prvu seriju od nekoliko hiljada automobila i da nastavlja da akumulira zalihe, prenosi Komersant. XCITE je prvi sopstveni projekat u novoj istoriji fabrike automobila u Sankt Peterburgu, a prema srednjoročnom planu, u pogonima preduzeća biće pokrenuta proizvodnja većeg broja modela u bliskoj saradnji sa međunarodnim partnerima, saopštila je kompanija.

Banke, Investicije, Investitori, Autoindustrija
foto: Beta Ap

Amblem novog brenda napravljen je u obliku slova „X“, uokvirenog elipsom. Naziv brenda je izveden od engleskog glagola „to excite“, što znači uzbuditi. Ranije ovog meseca, AvtoVAZ je najavio da će na proleće predstaviti automobile pod novim brendom. Automobili se proizvode u partnerstvu sa kinsekim proizvođačem Chery. Kinezi su navodno prihvatili partnerstvo sa ruskom fabrikom pod uslovima neotkrivanja podataka. Prema pisanju ruskih medija, model Chery Tiggo 7 sklapa se u fabrici u Sankt Peterburgu, ali bez identifikacionih oznaka.

radnici
foto: profimedia-0294916317

Avtozavod Saint Petersburg je preduzeće koje je proizvodilo Nissan automobile do marta 2022. godine. Proizvodni kapacitet fabrike je 100.000 automobila godišnje, a u njoj su se proizvodili Nissan X-Trail, Murano i Qashqai. Prema navodima menadžmenta, brend XCITE biće zastupljen u kompaktnim i srednjim segmentima C i D.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja