OTVORILI JEDNU, SADA ĆE I DRUGU FABRIKU: Austrijska kompanija u ovom mestu na jugu Srbije planira da zaposli još 300 novih radnika
Foto: Youtube Printscreen

dolaze investitori

OTVORILI JEDNU, SADA ĆE I DRUGU FABRIKU: Austrijska kompanija u ovom mestu na jugu Srbije planira da zaposli još 300 novih radnika

InfoBiz -

Lokalna samouprava u Beloj Palanci pregovara sa kompanijom TGRS o otvaranju još jedne fabrike u industrijskoj zoni u tom mestu.

- U prethodne tri godine intenzivno radimo na dovođenju investitora, a pregovore smo već imali sa kompanijom TGRS koja uspešno posluje u Beloj Palanci. Napravili smo konkretne dogovore i do Nove godine će ponude biti razmotrene, a u toku naredne godine se nadamo da ćemo finalizirati pregovore - rekao je predsednik Privremenog organa opštine Bela Palanka Goran Miljković.

On je prilikom obilaska industrijske zone Murica 1 i Murica 2 dodao da je ideja da kompanija TGRS kupi zemljište u industrijskoj zoni Murica 1 i tu sagradi još jednu fabriku koja bi uposlila novih 250-300 radnika.

U međuvremenu su se prema Miljkovićevim rečima javile još neke evropske kompanije koje žele da u ovoj opštini grade svoje pogone.

- Industrijska zona Murica 2 prostire se na 4,5 hektara i za nju je urađen plan detaljne regulacije, a u toku je proojekat infrastrukturnog opremanja. Ukoliko u budžetu bude dovoljno novca za tu namenu, u naredne dve godine počećemo otkup zemljišta i u ovoj zoni kako bi imali spremnih još 4,5 hektara za dovođenje novih investitora - rekao je Miljković.

Austrijski TGM services sa sedištem u Šladmingu je u Palanci osnovala ćerku firmu TGRS i bave se proizvodnjom volana za automobile.

kurir.rs/ Ekapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track