NE POMINJITE PENZIJE, PENZIONERI ZNAJU U KAKVOJ SU DRŽAVI ŽIVELI - Ministar Mali: "Ne pričamo na praznu kasu, ni na prazan stomak"
Foto: Nemanja Nikolić

reagovanje

NE POMINJITE PENZIJE, PENZIONERI ZNAJU U KAKVOJ SU DRŽAVI ŽIVELI - Ministar Mali: "Ne pričamo na praznu kasu, ni na prazan stomak"

InfoBiz -

Poslednji put kada je Dragan Djilas vodio računa o gradjanima naše zemlje, račun Republike Srbije je bio prazan, a novca nije bilo dovoljno ni za isplatu crkavice penzionerima od jedva 200 evra. Usta su mu bila puna priče, ali kasa prazna, odgovorio je Siniša Mali, ministar finansija Đilasu na njegov komentar na Tviteru.

Naime, Đilas je obraćajući se predsedniku Aleksandru Vučiću napisao da ako se već hvali da ima 5 milijardi evra na računu države, vrati penzionerima i njihovim naslednicima 700 miliona evra koje su im uzeti.

- Krajnje licemerno kada taj isti čovek, ove 2023. godine, čak i pomene penzije. Teško je poverovati da ima obraza da se uopšte obraća penzionerima Srbije i pominje njihove penzije, jer oni najbolje znaju u kakvoj zemlji su živeli pre 10 godina, školovali unuke dok njihovi roditelji nisu imali posao jer je svaki četvrti gradjanin Srbije u toj namučenoj Srbiji bio bez plate, a oni koji su je primali, zaradjivali su jedva nešto više od 300 evra - napisao je Mali.

Siniša Mali
foto: Kurir TV

Ministar konstatuje da Djilas nema ama baš nikakvo, a naročito moralno pravo da ljudima koji su ga jedva preživeli opet servira predizborne prazne priče.

- Stidite se. Jer dok se na vaše račune slivalo 619 miliona evra, Srbija je bila na ivici bankrota, nijedan investitor nije ni pomislio da ulaže novac u zemlju bez infrastrukture, bez uredjenog sistema. Danas Srbija godišnje privlači 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija, u postdjilasovskim godinama otvorili smo 500.000 novih radnih mesta, podigli smo penzije i plate, kvalitet života, podigli smo Srbiju - rekao je ministar finansija.

On ističe da danas ne pričamo ni na praznu kasu, ni na prazan stomak:

- Ali, to ne znači da se ne sećamo. Sećamo se odlično kako smo vas preživeli.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track