VELIKA NACIONALNA KOMPANIJA UŠLA U PROGRAM "MOJA PRVA PLATA" Šansa za prvu zaradu na poslovima koji mnogi samo sanjaju
Foto: Ministarstvo finansija, Instagram printscreen

VELIKA NACIONALNA KOMPANIJA UŠLA U PROGRAM "MOJA PRVA PLATA" Šansa za prvu zaradu na poslovima koji mnogi samo sanjaju

InfoBiz -

BEOGRAD - Er Srbija je objavila danas da će četvrti put zaredom biti učesnik vladinog programa "Moja prva plata" i tako, kako je navedeno, još jednom pružiti mogućnost nezaposlenim mladim ljudima da prvo radno iskustvo steknu u nacionalnoj avio-kompaniji, a oni na konkurs mogu da se prijave do 6. decembra, na zvaničnom veb-sajtu tog programa.

"Er Srbija i ove godine otvara vrata nezaposlenim mladim ljudima do 30 godina starosti, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji žele da obrazovanjem stečena znanja unaprede kroz praksu u našoj kompaniji", rekla je direktorka ljudskih resursa Er Srbije Milica Netković.

Er Srbija, moja prva plata
foto: Air Serbia

Prema njenim rečima, tokom devet meseci, koliko traje program "Moja prva plata", mladi će imati priliku da razvijaju svoje stručne kompetencije i kroz svakodnevni rad sa našim kolegama, stručnjacima u različitim oblastima, steknu dodatne veštine dragocene za karijerno napredovanje.

"Onima koji žele da prvo radno iskustvo steknu upravo u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji na raspolaganju je 55 pozicija u različitim sektorima, na kojima planiramo da angažujemo 85 kandidata", rekla je ona.

Netković je podsetila i da je Er Srbija kroz prethodna tri ciklusa programa obezbedila stručnu praksu za 71 kandidata, a njih 30 je nakon završetka programa dobilo i zaposlenje u našoj kompaniji.

"Očekujemo veliko interesovanje i tokom aktuelnog, četvrtog ciklusa programa Moja prva plata i već sredinom decembra nove mlade koleginice i kolege u Er Srbiji", rekla je Netković.

Učesnici programa Moja prva plata će tokom perioda od devet meseci imati priliku da stiču radno iskustvo u organizacionim celinama Er Srbije: Pravni poslovi, Korporativni poslovi, Obezbeđivanje, Uniforme, Gorivo, Upravljanje objektima, Nabavka, Tehnika, Zemaljsko opsluživanje, Letačka operativa, Operativni centar, Crew Planning & Control, Trening, Cabin Crew Operations, Bezbednost i usklađenost, Finansije, Informacione tehnologije, Upravljanje prihodima, Marketing, Poslovnice i korisnička podrška, Prodaja, E-commerce, Kargo i Ljudski resursi.

Program sprovode Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track