POŠTA SRBIJE: Nadzorni odbor potvrdio veće zarade zaposlenih u tehnologiji za 10 odsto
Foto: Printscreen

POŠTA SRBIJE: Nadzorni odbor potvrdio veće zarade zaposlenih u tehnologiji za 10 odsto

InfoBiz -

Nadzorni odbor Pošte Srbije usvojio je na danas održanoj, vanrednoj sednici. sve zaključke dogovora koje je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović postigao ranije danas u razgovoru sa zaposlenima u obustavi rada u Radnoj jedinici "Novi Sad", saopštilo je to javno preduzeće.

- Usvojeni su zaključci o povećanju zarada od deset odsto od novembarske plate za zaposlene u tehnologiji (do koeficijenta 2,7, izuzev za upravnike pošta prvog, drugog i van reda) i dodatnih 10 procenata povećanja od 1. januara 2024. godine za sve zaposlene - navedeno je u saopštenju Pošte.

Dodaje se da će poslovodstvo Pošte Srbije hitno pristupiti analizi potreba za novim izvršiocima u tehnologiji, analizu objaviti na korporativnom sajtu preduzeća u ponedeljak 13. novembra, dok će zahtev za prijem novih izvršilaca ministarstvo informisanja i telekomunikacija uputiti komisiji vlade koja odobrava nova zapošljavanja.

Nadzorni odbor je potvrdio i da neće biti posledica ni diskriminacije prema zaposlenima koji su učestvovali u obustavi, privremenih ni stalnih premeštaja, kažnjavanja, umanjenja zarade i putnih troškova za dane obustave.

Jovanović i Nadzorni odbor ranije danas, pozvali su zaposlene da se odmah vrate redovnim poslovima, kako bi se što pre normalizovalo poslovanje, a šteta umanjila, dok će stavovi i zajednički plan na poboljšanju materijalne situacije zaposlenih u Pošti Srbije, a naročito zaposlenih u tehnologiji, biti predmet daljih razgovora i usaglašavanja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track