AIK BANKA I ZVANIČNO POSTALA VLASNIK EUROBANKE U SRBIJI: Nastavljaju da posluju zasebno, evo šta to znači za klijente
Foto: Kurir

nbs dala zeleno svetlo

AIK BANKA I ZVANIČNO POSTALA VLASNIK EUROBANKE U SRBIJI: Nastavljaju da posluju zasebno, evo šta to znači za klijente

InfoBiz -

AIK Banka, najveća domaća bankarska grupacija koja izuzetno uspešno posluje i na tržištu Evropske unije, dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično je postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji.

U narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju.

- Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente - istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke.

Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu.

- Naša duboka posvećenost klijentima ostaje nepromenjena – njihovo korisničko iskustvo nam je i dalje na prvom mestu, a naš cilj je da u narednom periodu osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih. Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici - izjavila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora.

Posle spajanja ona će postati jedna od vodećih banaka na domaćemtržištu, sa udelom od 13% u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od 4 milijarde evra i izuzetno jakom kapitalnom osnovom.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track