JOŠ JEDAN GRAD NA JUGU SRBIJE DOBIJA STADION SA 8.300 MESTA: Kompleks se gradi po standardima UEFA na lokaciji poznate kompanije
Foto: YouTube/ rtvranje

veliki projekti

JOŠ JEDAN GRAD NA JUGU SRBIJE DOBIJA STADION SA 8.300 MESTA: Kompleks se gradi po standardima UEFA na lokaciji poznate kompanije

InfoBiz -

Još jedan grad na jugu Srbije uskoro će dobiti svoj stadion. Nedavno su gradske vlasti u Vranju oglasile javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona.

Vranje, stadion
foto: YouTube/ rtvranje

Prema projektu, njegova površina biće 5,3 hektara, a reč je o prostoru na kome s već nalazi postojeći fudbalski stadion Jumko, koji ima dve tribine, severnu i južnu sa 5.000 mesta, od čega je 1.005 sedećih. Domaćin ovog sportskog prostora je fudbalski klub Dinamo.

PLAN IZ 2019.GODINE

Izgradnja fudbalskog stadiona u Vranju najavljena je još 2019. godine, a početak radova bio je predviđen za kraj te godine. Prvobitnim planom bilo je predviđeno da on bude između fabrike duvana i sportske hale, ali je Udruženje Borino i evropsko Vranje podnelo peticiju u kojoj su tražili da novi stadion bude izgrađen na lokaciji kompanije Jumco, a da postojeći sportski centar bude rekonstruisan.

Planirano je da novi stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA , a povećaće se i njegov kapacitet na 8.302 mesta i četiri VIP boksa. Objekat će imati prizemlje i četiri sprata, ukupne neto površine od 25.393,77 metara kvadratnih.

Vranje, stadion
foto: YouTube/ rtvranje

Kompleks će imati i dva saobraćajna priključka na Ulicu omladinskog pokreta, od čega je jedan protivpožarni put, dok će na jugu planiran priključak iz Ulice 11. kongresa.

NEKOLIKO NOVIH STADIONA

Zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Srbije nov stadion dobio je Leskovac, a izgradiće se još u Loznici i Zaječaru. Svi oni zadovoljavaće stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni još i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta.

U istočnom delu kompleksa biće parking prostori za putnička vozila, odnosno VIP posetioce, zatim za osobe sa invaliditetom, bicikle, reportažna vozila, kao i dva parkinga za autobuse.

Vranje, stadion
foto: YouTube/ rtvranje

Osim glavnog objekta, fudbalskog stadiona, planirane su dve portirnice i trafostanica. Javna prezentacija će trajati do 2. oktobra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track