ZANATLIJE NA NIKAD VEĆOJ CENI: Plata za jedan posao ide i do 200.000, Odmah za njima i FRIZERI! Evo koje su profesije tražene
Foto: Shutterstock

ZANATLIJE NA NIKAD VEĆOJ CENI: Plata za jedan posao ide i do 200.000, Odmah za njima i FRIZERI! Evo koje su profesije tražene

InfoBiz -

Dok je za neke poslove diploma fakulteta neophodna, sa druge strane pojedini zanati često donose veću zaradu.

Električari mogu zarađivati i do 200 hiljada dinara, dok je recimo plata frizera i do 180 hiljada.

Zanati koji su plaćeni u današnje vreme su svi oni koji se bave "bjuti" industrijom, ali i varioci, električari i autoelektričari. Drugim rečima svi oni za koje je neophodno da zasučete rukave. ipak i za ove poslove potrebna je edukacija ali pre svega praksa.

novac, Pare
foto: Shutterstock

"Smatram da vise ni jedan zanat ne moze da se radi jer 21 vek se mnogo brzo razvija, stvari se menjaju mnogo brzo napredujemo ne moze vise ni zanat da se radi bez dobre i kvalitetne edukacije. Na primer, za cenu jedne edukacije koju biste platili u mojoj školi za novi online program treba da izdvojite 1.290 evra a vi taj novac ukoliko ste dobri u svom poslu mozete zaraditi za 10 dana", kaže za TV Prva Danijela Vukojević, diplomirani kozmetioklog.

Da su zanatlije "na ceni", uveriće se svako ko bude pokušao hitno da dođe do njihove usluge na koje se em čeka, em koštaju. Zanatska zarada raste, jer se pojavljuju razne inovativne usluge naprimer u bjuti industriji. Ova industrija je razvila brojne tretmane za negu kose, kože i lica, što se poprilično naplaćuje što je velika zarada i za radnike u salonima i za vlasnike. Ali, činjenica je da fali radnika na svim zanatskim poljima.

farbanje kose, frizer, kosa, farba
foto: Shutterstock

"Deficit i izumiranje posla kozmeticara kao zanata je zapravo dodalo vrednost na to su ova zanimanja postala fenomenalno plaćena, u rangu sa poslovima IT stručnjaka u rangu sa vrhunskim hirurzima", kaže Vukojevićeva.

Od malih nogu nas uče da je visoko obrazovanje i diploma od velikog značaja, ali u današnje vreme zanati se vraćaju na velika vrata. U većini salona u Beogradu cene manikira kreću se od 2 do 7 hiljada dinara.

Kurir.rs/B92.NET /TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track