VAŽNA VEST ZA SVE KOJI KOLIMA IDU NA MORE : Nove cene goriva u Hrvatskoj, koliko koštaju dizel i benzin, evo gde je najjeftinije
Foto: Profimedia

gde napuniti rezervoar?

VAŽNA VEST ZA SVE KOJI KOLIMA IDU NA MORE : Nove cene goriva u Hrvatskoj, koliko koštaju dizel i benzin, evo gde je najjeftinije

InfoBiz -

Svi oni koji se ovih dana spremaju da kolima otputuju na odmor u Hrvatsku trebalo bi da znaju da su cene goriva na njihovim pumpama skočile. Za litar benzina treba sada izdvojiti 1,44 evra, dok je dizel 1,34 evra, što je u oba slučaja povećanje od 0,04 evra po litru.

Hrvatska Vlada je, naime, donela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cena naftnih derivata prema kojoj se najviše maloprodajne cene računaju po formuli prema osnovnoj ceni fosilnog goriva u prethodnih 14 dana, s ograničenom premijom od 0,1245 evra po litru za dizel i benzin.

Što se tiče Crne Gore ovde je litar BMB 98 1,56 evra, a BMB 95 1,52 evra. Za litar evrodizela treba i dalje izdvojiti 1,37 evra. Naredni obračun će se biti 17. jula, a eventualno izmenjene cene važiće već od sutradan.

Ako uporedimo sa cenama na našim pumpama, vozačima je ukoliko putuju u Crnu Goru, a njihov auto troši dizel isplativije da sipaju na moru, s obzirom da litar evrodizela kod nas košta183 dinara, odnosno 1,56 evra, dok je kada je u pitanju benzina sasvim svejedno pošto su cene iste. Za one koji letuju u Hrvatskoj dobro je da isplaniraju put i da odmah po ulasku u ovu državu napune rezervoar, pošto su obe vrste goriva tamo jeftinije.

Najbolje će proći vozači koji idu u Grčku preko Severne Makedonije gde je dizel najjeftiniji u regionu i košta 1,155 evra, dok se benzin plaća 1,3 evra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track