VESIĆ ZATRAŽIO HITAN TENDER ZA ZEMALJSKU POSADU NA AERODROMU: Verujem da će konkurencija pomoći "Vansiju" da popravi greške!
Foto: Ana Paunković, Shutterstock

MANJAK RADNIKA

VESIĆ ZATRAŽIO HITAN TENDER ZA ZEMALJSKU POSADU NA AERODROMU: Verujem da će konkurencija pomoći "Vansiju" da popravi greške!

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će uskoro biti rapisan tender za zemaljskog operatera na aerodromu!

- Direktorat za civilno vazduhoplovstvo uskoro će, po hitnom postupku na osnovu naloga koji sam dao, raspisati tender za nove operatere zemaljske operative na aerodromu "Nikola Tesla", na šta Srbija ima pravo prema koncesionom ugovoru s kompanijom "Vansi", kako se ne bi događalo da letovi kasne i stvaraju se gužve, jer nema dovoljno radnika u sortirnici prtljaga - napisao je ministar Vesić na svom Instagram nalogu.

Dodao je da svaka avio-kompanija sama bira svog zemaljskog operatera.

- Verujem da će konkurencija pomoći "Vansiju" da bude uspešniji i popravi greške koje su posledice njihovog shvatanja da im niko ništa ne može pošto su monopolisti. Država poštuje kompaniju "Vansi", kao jednu od najvećih u svetu ali "Vansi" ima obavezu da aerodromske službe rade besprekorno i da putnici koji su platili karte, kao i njihovu aerodromsku uslugu, dobiju to šta su platili - naglasio je Vesić.

Podsetio je da se broj letova i putnika znatno povećao, što je bilo i očekivano, te da su iz kompanije "Vansi" morali biti spremni za letnju sezonu.

- Nažalost nisu bili i zbog toga sam kao ministar bio motivisan da pronađem rešenje koje će omogućiti da interesi putnika budu maksimalno zaštićeni. Beogradski aerodrom je ove godine imao skoro 3,5 miliona putnika i imaće do kraja godine i sedam miliona, što je istorijski rekord - zaključio je Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track