ČADEŽ: Ako Folksvagen dođe, menja se ekonomska slika regiona
Foto: Zorana Jevtić

predsednik Privredne komore Srbije

ČADEŽ: Ako Folksvagen dođe, menja se ekonomska slika regiona

InfoBiz -

KOPAONIK - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da, ukoliko bi se kompanija Folksvagen odlučila da investira u Srbiju, ta investicija bi potpuno promenila ekonomsku sliku Srbije i regiona.

Čadež kaže da država inače pregovara sa mnogo velikih investitora, te da je svaka kompanija ta koja treba da se odluči da li će investirati ili ne, a da je država obezbedila uslove svim investitorima da dođu u našu zemlju.

"Znam da se pregovara sa mnogo velikih investitora i kompanija, zelimo da kompanije same odluče da investiraju. Ako se desi jedna takva investicija, to bi promenilo opštu ekonomsku sliku regiona", kaže Čadež.

Podseća da se od 2012. godine udvostručio izvoz iz naše zemlje, da ima dosta kompanija koje u Srbiji proizvode delove za auto industriju, a da se investitori odlučuju da dođu u našu zemlju jer su, kako je rekao, ekonomski pokazatelji dobri.

Govoreći o mogućnostima da se privredi izađe u susret i da se smanje porezi i doprinosi na plate, Čadež kaže da je to nešto što je u planu u narednom periodu i da se na tome razgovara sa Vladom Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track