TREBA VAM POSAO: Vlada Srbije traži direktora EPS
Foto: Thinkstock

Objavljen konkurs

TREBA VAM POSAO: Vlada Srbije traži direktora EPS

InfoBiz -
BEOGRAD - Vlada Srbije je danas objavila konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije, a prijave mogu da se pošalju u roku od 30 dana.

Direktor će biti imenovan na period od četiri godine. Kandidat ne može da bude član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke.

Takođe, kandidati moraju da imaju završen najmanje četvorogodišnji fakultet i petogodišnje radno iskustvo, kao i tri godine rada na poslovima kojima se bavi EPS i drugo. Vlada Srbije razrešila je 3. marta direktora EPS-a Aleksandra Obradovića sa te dužnosti.

Premijer Aleksandar Vučić je pre toga izjavio da će biti smenjen direktor jednog javnog preduzeća koji se kupovinom dva automobila marke "audi" nije pridržavao mera štednje koje je proklamovala vlada. Vlada Srbije je 15. marta usvojila Odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, a za vršioca dužnosti direktora EPS-a do završetka konkursa postavljen je Milorad Grčić.

Grčić je na tu funkciju došao sa mesta direktora Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje EPS-a, a prethodno je bio generalni direktor Rudarskog basena Kolubara. Vlada je početkom oktobra 2014. imenovala Obradovića za direktora EPS-a. On je prethodno, od septembra 2012, bio vršilac dužnosti direktora u tom Javnom preduzeću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja