Danas za evro 115,28 dinara

Srednji kurs

Danas za evro 115,28 dinara

InfoBiz -
Indikativni kurs dolara je prekinuo rast prema dinaru i oslabio 0,3 odsto i iznosi 84,2796 dinara

BEOGRAD - Kurs dinara će, posle dvodnevne stagnacije, danas oslabiti prema evru 0,1 odsto, uprkos intervenciji centralne banke na deviznom tržištu, tako da će zvanična srednja vrednost iznositi 115,2861 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

NBS je u petak prodala 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu da bi sprečeila prekomernu dnevnu oscilaciju deviznog kursa.

Dinar je danas 0,4 odsto slabiji u odnosu na kurs pre mesec dana, a 2,9 odsto u odnosu na isti dan prošle godine. Indikativni kurs dolara je prekinuo rast prema dinaru i oslabio 0,3 odsto i iznosi 84,2796 dinara. Srpska valuta je prema američkoj slabija 0,9 odsto na mesečnom nivou, a na godišnjem je jača 0,2 odsto.

NBS je u petak prvi put intervenisala svojim deviznim rezervama na tržištu.

Devizne rezerve NBS, prema preliminarnim podacima koje je objavila centralna banka, iznosile su na kraju decembra prošle godine oko 11,19 milijardi evra, što je povećanje od 826 miliona tokom tog meseca. Najveći devizni priliv u decembru prošle godine realizovan je po osnovu prodaje državnih hartija od vrednosti na inostranom i domaćem finansijskom tržištu od 844,7 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja