”EKOLOŠKO VASPITANJE, ZDRAVO ODRASTANJE”: Čepom do osmeha Niš o važnim pitanjima zaštite životne sredine i humanosti
Foto: Promo

”EKOLOŠKO VASPITANJE, ZDRAVO ODRASTANJE”: Čepom do osmeha Niš o važnim pitanjima zaštite životne sredine i humanosti

Čisto da se zna -

Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da smo u sredu, 29.11.2023. u Nišu održali ekološko edukativne radionice za mlade od 1. do 4. razreda u srednjoj Elektrotehničkoj školi ”Nikola Tesla”!

Projekat ”Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje” sprovodi udruženje ”Čepom do osmeha-Niš”. Radionice su podržane od strane Grada Niša predstavljaju obrazovne aktivnosti za mlade o važnim pitanjima zaštite životne sredine i humanosti.

Čepom do osmeha
foto: Promo

Ekološko vaspitanje je veoma važno za mlade! Oni su naša budućnost i želimo da jačamo njihove kompetentnosti, podstičemo učešće u aktivnostima kojima se doprinosi održivom razvoju, zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena. Usvojena znanja o primarnoj separaciji otpada, mladi su primenili na licu mesta u Ekokaravanu, korišteći eko-bicikl i eko-limenku.

Upoznali smo ih sa mobilnom aplikacijom Ekoheroj na kojoj mogu pronaći lokacije za odlaganje plastičnih čepova i ostalog reciklabilnog materijala u Republici Srbiji i da prijave ekološki problem.

Edukativnim radionicama širimo svest i o toleranciji, empatiji, razumevanju i učimo mlade da su to velike vrednosti u životu. Edukacija na ovu temu je preko potrebna i zato se trudimo da što više pričamo o našoj akciji, jer je upravo ona pravi dokaz da ove vrednosti i dalje žive u nama.

Čepom do osmeha je i ekologija i reciklaža i deca pomno slušaju kojim putem prolazi čep kada ga oni ostave u naše kutije. Naši EKOheroji su nas pažljivo slušali i uživali u radionicama koje smo organizovali za njih.

1 / 13 Foto: Promo

Udruženje ”Čepom do osmeha-Niš” se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za naše mlade sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom. Kroz naše radionice učenici upoznaju i drugare kojima smo do sada svi zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznajemo ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš ekosistem, samim tim, ima mogućnost da ga unapredi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja