Foto: Shutterstock

od države

SIMBOL OVOG KRAJA SRBIJE DOBIJA ONO ŠTO MNOGI NEMAJU: Spreman projekat od 25 miliona RSD, turisti će ostati bez teksta!

Nekretnine

Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25 miliona dinara za izgradnju 'Vizitorskog centra u zoni sadržaja spomenika prirode Đavolja varoš'.

Ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović potpisao je zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Lović.

Inače, ukupno je 14 gradova i opština dobilo sredstva na na javnom konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti u 2024. godini.

foto: Shutterstock

- Zadovoljstvo mi je što sam sa predstavnicima 14 gradova i opština širom Srbije potpisala ugovore koji će im omogućiti nova ulaganja u zaštićena područja od nacionalnog značaja. Stalo nam je do toga da sačuvamo prirodu za buduće generacije i zato u kontinuitetu odvajamo sredstva sa ciljem da očuvamo, unapredimo i podignemo kapacitete naših prirodnih dobara.

- Samo u sklopu ovog javnog konkursa, izdvojili smo oko 97 miliona dinara, što je za 115 odsto više nego u prethodnoj godini. Takođe, i više smo nego duplirali broj lokalnih samouprava koje su korisnici sredstava, jer je prethodne godine podršku dobilo šest, a ove godine 14 lokalnih samouprava. To je jasan pokazatelj koliko Ministarstvo koje vodim brine o prirodi i zaštićenim područjima u našoj zemlji - izjavila je Vujović.

biznis.kurir.rs