NASTAVLJA SE IZGRADNJA RUMSKE PETLJE, OBEZBEĐENO DODATNIH POLA MILIONA EVRA: Otvoren put za zapošljavanje još 300 novih radnika
Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock

projekti

NASTAVLJA SE IZGRADNJA RUMSKE PETLJE, OBEZBEĐENO DODATNIH POLA MILIONA EVRA: Otvoren put za zapošljavanje još 300 novih radnika

InfoBiz -

Opremanje industrijske zone, u kojoj novi kineski investitor već "podiže" fabriku, biće nastavljeno sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, koji je finansijski podržao projekat izgradnje saobraćajnice i atmosferske kanalizacije na lokaciji "Rumska petlja".

Tako će, za 63,6 miliona dinara - od kojih pomenuti Sekretarijat obezbeđuje 53 miliona - u pomenutoj radnoj zoni biti izgrađena i saobraćajnica C2, i mreža za prihvat atmosferskih voda, pa u lokalnoj samoupravi veruju da će se Ruma još snažnije pozicionirati kao atraktivno mesto za inostrana i domaća ulaganja.

Ruma
foto: YouTubePrintscreen/ BalkanTrip TV

- Realizacija projekta značajno će unaprediti povezanost i pospešiti modernizaciju industrijske zone, a izgradnja novog puta doprineće i većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, s obzirom na očekivani intenzitet prometa putničkih i teretnih vozila - objašnjava predsednica opštine Aleksandra Ćirić Bošković.

REKORD

Iz lokalne samouprave saopštavaju da će multinacionalna kompanija iz Kine u realizaciju projekta na teritoriji Rume uložiti 100 miliona dolara, te zaposliti oko 300 ljudi, što je ovde najveća investicija za prethodne tri decenije.

Kako je ranije najavljeno, pomenuta kompanija iz Kine kupila je dve parcele u rumskoj industrijskoj zoni, ukupne površine 36,5 hektara, na kojima gradi fabrički kompleks od 250.000 kvadrata. Planiraju da ovde "dovedu" čak četiri industrije - proizvodnju mašina za brizganje, proizvodnju CNC mašina, proizvodnju mašina za livenje pod pritiskom i automatizaciju - sa projektovanom finalizacijom oko 3.500 komada godišnje. Pritom, Ruma im je idealna lokacija, sa koje direktno mogu da snabdevaju klijente u Istočnoj Evropi, ali i na Bliskom istoku.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track