"AGENCIJA TOKOM INSPEKCIJE MOŽDA POKUŠA DA SAKRIJE PAPIRE!" Seničić: Neka se svi putnici koji su prevareni JAVE OVDE
Foto: Kurir TV, Shutterstock

KURIR TV

"AGENCIJA TOKOM INSPEKCIJE MOŽDA POKUŠA DA SAKRIJE PAPIRE!" Seničić: Neka se svi putnici koji su prevareni JAVE OVDE

Biznis -

Ni ovo leto u Srbiji nije moglo da prođe bez problema sa turističkim agencijama. Više desetina građana koji su putovanja uplatili preko novosadske agencije "Siti Travel" ostalo je i bez novca i bez letovanja jer je agencija bankrotirala!

Putnici koji su preko "Siti Travel" uplatili aranžmane obavešteni su u subotu porukom od vlasnika agencije da "Siti Travel" prestaje da radi od 5. avgusta zbog finansijskih problema, a agencija je zatim javnost o tome obavestila i na svojoj Fejsbuk stranici i najavila „duži rok za vraćanje sredstava“.

Oštećeni putnici za medije su rekli da je vlasnik agencije Goran Pašić uzimao pare za aranžmane, ali taj novac nije prosledio agencijama koje su organizovale putovanja. Protiv turističke agencije "Siti Travel" iz Novog Sada, podnete su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad, sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem.

Iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine za Tanjug je rečeno da su preduzete zakonom propisane mere, a predstavke putnika su prosleđene Policijskoj Upravi Novi Sad, Odseku za suzbijanje kriminaliteta.

putovanje, plaža, odmor, podorica
foto: Shutterstock

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, izneo je svoje mišljenje o situaciji u vezi propasti turističke agencije "Siti Travel" i oštećenim putnicima.

- Radi se o maloj agenciji i precizne informacije o tome će imati turistička inspekcija kada se završi proces kontrole. Važno je da napomenem da svi putnici koji su oštećeni moraju da se obrate turističkoj agenciji Novi Sad da bi se utvrdio tačan broj. Jer ono što će biti u dokumentaciji ne znači da je validno. Dakle, znamo kako to funkcioniše i da se po neki put papiri sakriju. Da bi znali koji je broj putnika bitno je da se jave ljudi turističkoj inspekciji - rekao je Seničić.

01:56

AGENCIJA TOKOM INSPEKCIJE MOŽDA POKUŠA DA SAKRIJE PAPIRE! Seničić: Neka se svi putnici koji su prevareni JAVE OVDE

- Inače ta manja turistička agencija nije organizator putovanja i ne poseduje licencu pa samim tim ni garanciju putovanja. Ona je po zakonu bila u mogućnosti da prodaje aranžmane isključivo drugih turističkih agencija koje poseduju licencu. Ukoliko postoje ugovori posredništva između agencije koja je propala "Siti Travel" i velikih agencija, onda odgovornost za putovanja snose organizatori putovanja odnosno te velike agencije - rekao je Seničić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track