BALCANNES GRAND PRIX ZA NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU
Foto: Promo

BALCANNES GRAND PRIX ZA NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU

Održiva budućnost -

Kampanja „Najvažniji poziv u životu“, koju je pokrenula Hemofarm fondacija dobitnik je četiri priznanja na regionalnom festivalu kreativnosti „BalCannes“ u Rovinju - Grand Prix za najbolji društveno odgovorni projekat godine, Grand Prix za oglašivača godine, i dva zlatna priznanja u kategoriji „Farmacija i zdravlje“ i „Briga o zajednici“.

Najvažniji poziv u životu“ je jedan od najprepoznatljivijih projekata koji je pokrenula Hemofarm fondacija zajedno sa svojim osnivačem Hemofarm grupom, uz podršku Ministarstva zdravlja Srbije, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i udruženja pacijenata Zajedno za novi život čiji je cilj podizanje broja donora i transplantacija u Srbiji.

Hemofarm Fondacija
foto: Promo

"Ovo nije samo jedan od projekata koji radimo, već lična misija svakog od nas u Hemofarm fondaciji i Hemofarm grupi čiji je cilj podizanje svesti javnosti o važnosti donorstva i usvajanje zakona koji znači život za sve one koji čekaju transplantaciju. Kampanja koju smo pokrenuli u 2016. godini povećala je broj donora sa 2 na 6 na milion stanovnika, dok je projekat iz 2023. godine uspeo da podigne broj transplantacija na 32 za razliku od perioda kada zbog COVID-19 skoro da nije bilo ni donora ni transplantacija“, rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije i dodala da „Hemofarm grupa i njena Fondacija nastavljaju da se bave ovom temom sve dok se ne uspostavi sistem u kojem ljudi koji su životno ugroženi neće čekati dugo na donora i transplantaciju."

Najvažniji poziv u životu“, kampanja koju Hemofarm fondacija realizuje u saradnji sa agencijom "Jazavac i utorak", do sada je nagrađena 22 puta na regionalnim i nacionalnim festivalima kreativnosti i proglašena kampanjom godine, dok je Hemofarm fondacija za svoj društveno odgovorni rad u oblasti zdravlja u proteklih 10 godina nagrađena više od 60 puta.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track