10. MILIONA EURA ZA PROŠIRENJE PROIZVODNJE
Foto: Promo

10. MILIONA EURA ZA PROŠIRENJE PROIZVODNJE

Održiva budućnost -

STADA nastavlja sa ulaganjem u nove pogone i modernizaciju poslovanja u Srbiji

Šabac, 21. decembar 2022. – Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, ulaganjem od 10 miliona evra za rekonstrukciju i nabavku nove proizvodne opreme, proširuje svoj portfolio i započinje proizvodnju svetski poznatog brenda „Nizoral“, šampona protiv peruti.

STADA Grupa je 2019. godine kupila proizvodni portfolio „Nizoral“ šampona od kompanije Johnson&Johnson i donela odluku da proizvodnju ovih svetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu. Odobrena investicija u vrednosti od 10 miliona eura iskorišćena je za rekonstrukciju starog odeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za čak pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje, Hesus Korčero Romero, Viši potpredsednik STADA Grupe za Globalne Operacije, istakao je značaj i vrednost ove investicije:

Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspešnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja. Ova investicija će dodatno uticati na jačanje liderske pozicije STADA Grupe, ne samo na lokalnom i regionalnom tržištu gde Hemofarm posluje, već i na ostalim tržištima sveta. Nakon kompletne rekonstrukcije, pogon će imati tri linije za proizvodnju tečnosti, tri linije za istakanje tečnosti u bočice, jednu liniju za istakanje tečnosti u kesice, a što je još važnije, otvara priliku i za nova radna mesta,“ rekao je Hesus Romero.

STADA
foto: Promo

Do sada je završena validacija pet različitih formulacija Nizoral šampona 2%, a u decembru je počela izrada optimizacione serije Nizoral šampona 1%.

Rad na ovom projektu bio je izuzetno zahtevan. Pogon koji je rekonstruisan nalazi se u „srcu“ fabrike, pa je bilo potrebno obezbediti i nesmetan svakodnevni rad, pored rekonstrukcije preko 1.000 m2 prostora koji je povezan sa ostatkom proizvodnje. Požrtvovanost i iskustvo, kako zaposlenih u proizvodnji, tako i u menadžmentu doveo je do uspešne realizacije, i u roku od šest meseci (koliko je obično potrebno samo za jednu liniju) uspešno je pušteno u pogon čak pet novih mašina. Nakon kompletne rekonstrukcije, ukupan proizvodni kapacitet će iznositi 30 miliona pakovanja tečnih formi,“ ocenio je Dejan Ivanović, direktor operacija Hemofarm Grupe

STADA
foto: Promo

Trenutno se u Hemofarm fabrici u Šapcu proizvodi 7 miliona pakovanja tečnih formi a kada se završe svi transferi ove investicije, godišnja proizvodnja će iznositi 37 miliona pakovanja tečnih formi, dok dostizanje punog kapaciteta proizvodnje, otvara prostor i za nova radna mesta.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track