DA LI JE ŠTEDNJA U JANUARU MIT ILI STVARNOST? Ovo su najpopularniji načini štednje! Ekonomista dao savete koji mogu pomoći
Foto: Shutterstock

kurir tv

DA LI JE ŠTEDNJA U JANUARU MIT ILI STVARNOST? Ovo su najpopularniji načini štednje! Ekonomista dao savete koji mogu pomoći

Novčanik -

Januar često može biti izazovan mesec za naše finansije, jer se nakon novogodišnjih slavlja i božićnih darivanja suočavamo sa realnošću – (polu)praznim novčanicima, unapred potrošenim novcem i ostalim poteškoćama koji se tiču finansijski „najdužeg“ meseca u godini.

Da li je štednja u januaru mit ili stvarnost?

Novac
foto: Shutterstock

- Činjenica je da, jedan broj meseci u godini, su specifični izdataka koji se u njima mogu realizovati. Stoga je najbolje da se radi više, ne troši novac na stvari koje nisu neophodne i da se troškovi bolje planiraju, a da se potrošački krediti uzimaju samo u slučajevima kada je odluka na temelju dobre analize - rekao je Mihajlo Rabrenović, ekonomista.

U poslednje vreme nailazimo na razne vidove štednje, a jedan od popularnijih je da se sa strane stavi 10 odsto od svake plate ili sistem tri koverte. Međutim, ne postoji univerzalni način štednje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:10

AKO NEMATE NOVAC, PROBLEMI OKO POROĐAJA SU VEĆI Usijana atmosfera u emisiji zbog slučaja Marice: Koliko žena deli ovo iskustvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track