ZA JAGODE NA BEOGRADSKIM PIJACAMA NEMA ZIME: Cena paprena već mesecima, a građani poručuju: ''Neću da dozvolim da me neko šiša!''
Foto: Kurir

preskupo

ZA JAGODE NA BEOGRADSKIM PIJACAMA NEMA ZIME: Cena paprena već mesecima, a građani poručuju: ''Neću da dozvolim da me neko šiša!''

Novčanik -

Iako je decembar, još uvek na mnogim pijacama mogu da se nađe voće kome sada nije sezona, a većina ih voli. Međutim, cene po kojima se prodaju gotovo da su nerealne. Tako, ako želite da se zasladite jagodama u ovim sunčanim danima decembra, na pojedinim beogradskim pijacama moraćete da izdvojite čak 600 dinara po kutiji, koje mere pola kilograma voća.

Ni pre dva meseca situacija nije bila drugačija, a mnogi su i tada bili šokirani cenom ovog voća. Bez obzira što im nije vreme, jagode su na tezgama zauzele vodeće mesto sa cenom u odnosu na ostalo voće.

Ni ovog puta pojedini građani nisu ostali imuni na ono što ih je zateklo na Bajlonijevoj pijaci.

jagode, bašta, jagoda
foto: RINA

- Bolje da ih ne jedem do leta, nego da za kutiju sad dam 600 dinara. Mada, ni leti nisu nešto posebno jeftine, ali zimi kad ih vidim, odmah se iznerviram - kaže Beograđanin Nenad.

S druge strane, penzionerka Mira nije preterano potresena onim što vidi na tezgama.

- Što moram sad da ih jedem? Zna se kad se šta kupuje, a one ne bi bile tu da i za njih nema nekog kupca. Ja nisam jedan od njih, jer neću da dozvolim da me neko šiša, jedva priuštim i ono što mi treba, a bez jagoda u decembru sigurno neću da umrem - zaključuje ona.

Bilo kako bilo, na potrošačima je da odluče da li vredi davati toliko novca za kutiju jagoda usred decembra.

kurir.rs/ T. B.

Bonus video:

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja