DIREKTORI NAMAMLJENI NA "SLUŽBENI PUT" U CRNU GORU I OTETI! Neverovatna prevara teška 12, 5 miliona dolara: Ovo su svi detalji
Foto: Shutterstock

DIREKTORI NAMAMLJENI NA "SLUŽBENI PUT" U CRNU GORU I OTETI! Neverovatna prevara teška 12, 5 miliona dolara: Ovo su svi detalji

Novčanik -

Čanpang Žao, izvršni direktor internacionalne menjačnice za kriptovalute Bajnens (Binance) objavio je da su direktori jednog njihovog klijenta namamljeni na "službeni put" u Crnu Goru, a potom kidnapovani i primorani da "isprazne novčanike".

Počinioci su, koristeći obmanjujuću strategiju, primorali ove rukovodioce da isprazne svoje kripto novčanike, što je rezultiralo zapanjujućim gubitkom od približno 12,5 miliona dolara, piše cryptobullsclub.com.

Sredstva, prvenstveno u obliku Tether-a (USDT), brzo su prebačena u novčanik na mreži Tron. Međutim, brza akcija i detaljna istraga timova za sajber bezbednost doveli su do značajnog napretka.

Praćenjem aktivnosti u lancu povezanih sa transakcijom, timovi su sarađivali sa različitim partnerima kako bi sproveli hitan odgovor.

U odlučujućem potezu, tim za bezbednost Binance uspešno je uspeo da zamrzne novčanik, efektivno obezbedivši oko 11,8 miliona dolara ukradenih kripto sredstava.

"Ova brza intervencija naglašava rastuće mogućnosti bezbednosti kriptovaluta i prevencije prevara", piše u tekstu.

Incident naglašava rizike povezane sa digitalnom imovinom, dok istovremeno pokazuje efikasnost brzog reagovanja i saradnje među timovima za kripto bezbednost, prenosi RTCG portal.

Povraćaj tako značajnog dela ukradenih sredstava ukazuje na važnosti hitne akcije u slučaju prevarnih aktivnosti.

Kurir.rs/Dan/RTCG/cryptobullsclub

Bonus video:

01:27

NOVINAR NA TAJNOM ZADATKU OTKRIO MRAČNU TAJNU FAJZERA! Stručnjak podseća na MILIJARDE koje je kompanija isplatila zbog PREVARA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track