KOJI KREDIT JE NAJJEFTINIJI? Šta kažu stručnjaci, nije baš sve kako piše na sajtu, postoje cake, PROVERITE!
Foto: Profimedia

bankari znaju svoju cenu

KOJI KREDIT JE NAJJEFTINIJI? Šta kažu stručnjaci, nije baš sve kako piše na sajtu, postoje cake, PROVERITE!

Novčanik -

Svako pri kupovini želi da prođe što jeftinije, pa zašto bi kupovina kredita kod banke bila druga priča? Bilo da se radi o keš kreditu, kreditu za refinansiranje ili stambenom, logično je da želite da prođete najpovoljnije moguće.

Zbog toga većina građana dok traži kredit pita: koji je najjeftiniji, odnosno najpovoljniji kredit? Odgovor na ovo pitanje glasi: takav kredit ne postoji! Možda ovo deluje kao poprilično oštra izjava, ali evo nekoliko argumenata za to.

Kupovina kredita od banke podrazumeva da vi tokom pregovora trgujete sa uslovima koje možete da obezbedite. To su posao, visina primanja, firma u kojoj radite....mnogo je faktora koje bankari uzimaju u obzir pri odobravanju kredita.

dom, kredit
foto: Shutterstock

Tek kada ispunite uslove kredita, vi možete tražiti cenu kredita, tj. možete pregovarati o najjeftinijoj opciji koja je banka spremna da vama lično ponudi.

Ako ne ispunjavate uslove koje je banka propisala za jefitniji kredit, onda vam jedino preostaje da od nje kupite neku skuplju pozajmicu. Svi koji su ikada tražili novac na ovaj način znaju da banke na svojim sajtovima često prikazuju reprezentativne primere, a oni su upravo to - primeri.

Uslovi koje su bankari odabrali da stoje na sajtu, a kada odete u filijalu i očekujete iste uslove, onda čujete neku drugu priču i kredit obično ispadne skuplji nego što to piše na bilbordu ili na zvaničnom portalu. Zato pre nego što se odlučite za bilo kakvu pozajmicu najpre porazgovarajte lično sa bankarom.

kurir.rs/kamatica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track