Najnovije vesti

SRBI ODLEPILI ZA NOVOM HIT DESTINACIJOM: Gde to ima? Smeštaj odličan, osećate se kao u raju, a cene pristupačne, evo ponude
Foto: Shutterstock

egzotika na srpski način

SRBI ODLEPILI ZA NOVOM HIT DESTINACIJOM: Gde to ima? Smeštaj odličan, osećate se kao u raju, a cene pristupačne, evo ponude

Novčanik

Put na egzotične destinacije širom sveta za Srbe je vrlo interesantan tokom cele godine. Prema podacima "YUTE" naši ljudi, shodno svojoj kupovnoj moći, najčešće biraju Egipat i Tunis, dok se broj putnika koji se odluče za Tanzaniju, Zanzibar, Kubu, Maldive, Sejšele na godišnjem nivou kreće od 1.000 do 2.000.

Ove godine je nanašem tržištu ponovo aktuelan Tunis u koji se 10 godina nije letovalo i to je uslovno nova destinacija sa dobrim cenama. To znači da se za iznos od 550 do 650 evra može boraviti 10 dana u pristojnom hotelu sa avionskim prevozom. Osim Tunisa, ovog leta putovaće se na još jednu primamljivu destinaciju i to za iznose pristupačne srpskom džepu.

- Otkriće ovog leta je egzotičan provod u Dubaiju. Prvi put ove sezone turisti iz Srbije moći će da provedu svoj odmor u gradu koji je u poslednje vreme jedna od omiljenih turističkih destinacija. Poznato je da su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima temperature tokom leta jako visoke, a nije mnogo bolje ni tokom noći. Kako bi turističku sezonu produžili na celu godinu, oni su od ovog leta počeli da veštački spuštaju spoljnu temperaturu vazduha. Ispaljuju neke vodene topove, a turisti koji su se vratili sa majskog putovanja tvrde da su noću bez problema mogli da spavaju bez klima uređaja, što u ovom delu godine do sada nije bilo moguće - priča Miloš Jovović, direktor turističke agencijeTraveland.

Zbog toga je prethodnih godina malo agencija tokom letnjih meseci u ponudi imala Dubai. To se sada polako menja, a u hotelu sa pet zvezdica može se letovati za 699 evra.

- Ljudi pre biraju Dubai, jer iz Beograda imamo direktan let, što nije slučaj sa Maldivima, Sejšelima, Mauricijusom...Komfor na odmoru je za mnoge najvažniji - kaže naš sagovornik.

Što se tiče vremenskih prilika, u Dubaiju je najprijatnije boraviti između novembra i marta, kada se temperatura u proseku kreće oko 25 stepeni. Dovoljno je toplo za uživanje na plaži i hotelskim bazenima, a prijatno je i za šetnju i istraživanje gradskih atrakcija. Uz novine koje su uveli turistički radnici u UAE sada je to moguće i u najvrelijim mesecima od juna do septembra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track