SNIMAK KOJI JE RAZBESNEO SRBIJU OTKRIO BOLNU ISTINU: Ovako KUPCI VARAJU TRGOVCE! Zbog njih marketi uvode ove promene
Foto: Profimedia

potkradaju NA SITNO

SNIMAK KOJI JE RAZBESNEO SRBIJU OTKRIO BOLNU ISTINU: Ovako KUPCI VARAJU TRGOVCE! Zbog njih marketi uvode ove promene

Novčanik -

Nakon što je snimak merenja voća i povrća u jednom popularnom lancu marketa u Srbiji razbesneo ljude, otvorilo se i pitanje kako sve kupci varaju prodavce!

Podsetimo, deo javnosti u Srbiji ostao je zaprepaćen nakon što je nedavno na društvenoj mreži TikTok objavljen jedan video snimak čiji autor navodi da otkriva "prevaru" u popularnom lancu marketa u Srbiji. Međutim, ispostavilo se da nije reč o prevari!

Kako autor snimka prikazuje, ako na vagu stavite, na primer, crni luk, nakon što otkucate šifru voća ili povrća koje merite, izaći će vam račun sa jednom cenom. Ako sa vage uklonite plastiku koja se nalazi na njoj, te još jednom izmerite namirnicu, dobićete drugu cenu, nižu od prethodne. S tim u vezi, crni luk koji ste merili u jednom slučaju košta 100 dinara, dok u drugom njegova cena iznosi 82.

Kako su naveli pojedini korisnici Tvitera, jasno je da je sa plastikom vaga nulirana, te da nije reč ni o kakvoj prevari.

Međutim, ova tema otvorila je i polemiku o tome kakvim se sve lukavstvima bave kupci kako bi prevarili trgovce. Primeri su nažalost brojni, pojedini kupci recimo izmere dve pomorandže i zalepe cenu na kesu. Nakon toga uzimaju još dve ili tri pomorandže i ubacuju u istu kesu i na taj način prođu jeftinije i varaju kupce.

- Uvek posle merenja dodam još nekoliko komada - navodi se u jednom od komenatara na društvenim mrežama.

voće, povrće
foto: Shutterstock/1000 Words

Pored toga, pojedinci recimo uzmu jeftinije jabuke, izmere ih i zalepe cenu na kesu, potom te jabuke vrate u kutiju, a posluže se onim skupljim i stave u kesu sa cenom onih jefitinijih jabuka.

- Na kilo dodam bar 500 grama - dodao je jedan korisnik.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama mnogi kupci u Srbiji služe se ovim i sličnim cakama kako bi uzeli voćku, dve više. Upravo zbog ovoga su pojedini trgovinski lanci uveli kao obavezu da kasiri direktno na kasi izmere voće ili povrće.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track