PO 20.000 € OD DRŽAVE DO SADA DOBILO 456 PORODICA: Za ovu subvenciju i dalje možete da se prijavite, evo uslova
Foto: Shutterstock

briga o deci

PO 20.000 € OD DRŽAVE DO SADA DOBILO 456 PORODICA: Za ovu subvenciju i dalje možete da se prijavite, evo uslova

Nekretnine -

Državnu subvenciju za kupovinu prve nakretnine po osnovu rođenja deteta do sada je ostvarilo 456 majki, istakla je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Кisić prilikom posete porodici Stanković iz Smederevske Palanke, koja je jedna od njih.

Da podsetimo, sve mame koje su dobile naslednike mogu do njihovog prvog rođendana da se prijave za najviše 20.000 evra pomoći, a najvažniji uslov je da nemaju nekretninu u vlasništvu.

Ministarka je navela da joj je veoma drago što su, uz podršku države, mnoge porodice uspele da obezbede jednu od najvažnijih stvari u životu – svoj krov nad glavom.

kurir
foto: Kurir

- Ovi divni mladi ljudi su pre nešto više od godinu dana dobili svoje prvo dete, a ono što je posebno lepo jeste da je devojčica Mina upravo u ovoj kući, napravila i svoje prve korake. Nadamo se da će se u ovom prostranom domu oriti dečija graja i da će ova devojčica dobiti u nekom narednom periodu brata ili sestru. Ovakvih porodica u našoj Srbiji će biti sve više - istakla je Кisić

NIJE DUGO ČEKALA

Ana Stanković, majka koja je ostvarila pravo na subvenciju i time svojoj porodici obezbedila dom, navela je da im je ova podrška bila veoma značajna, da se na isplatu novca nije dugo čekalo i poručila drugim majkama da apliciraju za ovu subvenciju, imaju strpljenja i vere.

kurir
foto: Kurir

Prof. dr Кisić je navela da je ponosna što pronatalitetne mere daju rezultate istakavši da finansijska podrška porodicama sa decom nikada nije bila veća. Кako je istakla i lokalne samouprave takođe pružaju veliku podršku porodicama i ljudima koji žele da se ostvare u ulozi roditelja i dodala da je Smederevska Palanka upravo pravi primer toga.

NAJVEĆA POMOĆ 20.000 EVRA

Uredba o subvencionisanju kupovine prvog stana važi za sve mame koje su decu dobile od 1. januara 2022. Zahtev može da se podnese godinu dana od detetovog rođenja, a mama ne sme u trenutku podnošenja zahteva da ima nekretninu u vlasništvu. Maksimalna subvencija može da bude 20.000 evra.

kurir
foto: Kurir

Nikola Vučen, predsednik opštine je naveo da ova lokalna samouprava već nekoliko godina unazad prati politiku države i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i pruža podršku porodicama, kao što su finansijska podrška za novorođenu decu, smanjena cena vrtića, rekonstrukcija predškolskih ustanova, prevoz za decu i slično.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja