MIRA U 23 KVADRATA SPAKOVALA DVOSOBAN STAN A IVANA SVE U SAMO 15! Pogledajte 4-soban sa 2 kupatila u 60m² za porodicu s troje dece
Foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

mali stanovi sve popularniji, i za život i za izdavanje

MIRA U 23 KVADRATA SPAKOVALA DVOSOBAN STAN A IVANA SVE U SAMO 15! Pogledajte 4-soban sa 2 kupatila u 60m² za porodicu s troje dece

Nekretnine -

Pravo umeće pokazala je Gordana koja je za porodicu s troje velike dece osmislila kako da u samo 60 kvadrata "spakuje" četvorosoban stan sa dva kupatila, da svako ima svoj kutak!

BEOGRAD - Kada je Mira kupila mali stan, nije bio ovakav kakav jeste. Bio je taman, neugledan i nije imao ama baš ništa što je ona želela.

Ali, uspela je da sa par trikova, uz novi razmeštaj i pametno planiranje, od krša napravi čudo tako da u samo 23 kvadrata smesti sve - dnevnu, kuhinju, spavaću i kupatilo, kao i veliki broj ormara i fioka za brdo garderobe i sve stvari koja ima današnja moderna i mlada devojka.

mali stan, stan, mikro stan, uređenje malog stana
foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

Mira je, kao i ostale dame u priči, gostujući u emisiji Dom na kvadrat do detalja opisala kako je došla do pojednih ideja, ali i pokazala kako je stan izgledao nekad...

mali stan, stan, mikro stan, uređenje malog stana
foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

.... a kako izgleda sad...

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

Mirina priča mnoge će inspirisati...

Ivana sve što treba za život spakovala u 15 kvadrata i - izdaje!

Iako je Ivana arhitekta, pred njom nije bio nimalo lak zadatak - kako da u samo 15 kvadrata mikro-stana prostora spakuje čitav stančić odnosno studio-apartman čija je namena bila - izdavanje na kraće ili duže vreme. Mozgala je, tražila rešenje, ali je imala i sreću da umesto standarnog ima veoma visok plafon pod koji je smestila prostranu spavaću sobu na galeriji.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

U tih 15 kvadrata pazilo se na svaki milimetar, pa je i kupatilo ispalo prostrano sa velikom tuš-kabinom.

Na sve ovo mnogi bi rekli, lako je kad si sam, možeš da smestiš gde god, ali šta kad petočlana porodica živi u samo 60 kvadrata, a između najstarijeg i mlađe dvoje dece postoji veća razlijka u godinama, a svi su školskog uzrasta.

Gordanin raj za petočlanu porodicu u 60 kvadrata

Odgovor na to pitanje dala je arhitekta Gordana koja je od klasičnog stana sa dve spavaće sobe u samo 60 kvadrata napravila četvorosoban sa čak dva kupatila pa kuća više nije tesna, a ni čeljad besna.

stan, mali stan, mikro stan, uređenje malog stana
foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

Roditelji su joj postavili naizgled nerešiv zadatak da im napravi dva kupatila jer je porodica brojna a deca rastu i u jednom kupatilu ne mogu više svi da dođu na red. Drugi problem bio je što je najstariji sin sa dva mlađa brata delio sobu - sva trojica bila su u jednoj, a on je već tinejdžer koji ima drugačiji ritam života i mora mnogo više da uči nego mlađa braća.

1 / 8 Foto: Youtube Printscreen/Dom na kvadrat

Zato su roditelji tražili da se doda još jedna spavaća soba pa sad skoro svako ima svoju: roditelji svoj kutak, najstariji sin svoj, a dva mlađa brata svoj prostor sa krevetima na sprat.

Pogledajte kako su ispala kupatila, oba sa toaletom, tuš kabinom i lavaboom...

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track