ZA OVE POSLOVE VAM NIJE POTREBNA FAKULTETSKA DIPLOMA: Zarada je ogromna, a evo koja su zanimanja u pitanju!
Foto: Shutterstock

lako do dobre zarade

ZA OVE POSLOVE VAM NIJE POTREBNA FAKULTETSKA DIPLOMA: Zarada je ogromna, a evo koja su zanimanja u pitanju!

Moj biznis -

U doba digitalizacije, pojavili su se poslovi sa kojima može dobro da se zaradi, iako nemate završen fakultet. Američki sajt "Best life" postavio je članak o poslovima koji mogu da donesu solidnu zaradu bez fakultetske diplome, a na njihovoj listi dominiraju zanimanja koja su u vezi sa internetom.

Profesionalni gejmer

Kao najplaćeniji posao na ovom spisku našao se profesionalni gejmer. Igranjem i prenosom uživo video igara, ispostavlja se da možete da zaradite između 136.470 i 170.000 USD godišnje, a sve to putem donacija, saradnji s brendovima, prodaje robe i na druge načine.

Frilens pisac

Ovo je posao koji pruža fleksibilnost, isto tako i mogućnost rada na daljinu, kreativan je, a može dobro i da se zaradi. U SAD frilens pisci prosečno zarađuju između 60.990 i 156.000 USD.

kompjuter
foto: Profimedia / PhotoAlto

Specijalista za marketing

Područje partnerskog marketinga prisutno je od kasnih osamdesetih godina, ali je tek dobilo na značaju s usponom društvenih medija. Podaci pokazuju da ovaj posao spada u treći najplaćeniji posao među onima koji nemaju završen fakultet. Njihove zarade kreću se od 72.620 do 142.450 USD. Ukoliko proširite svoju platformu, povežete se s brendovima koje želite da promovišete i može se zaraditi provizija za svaku kupovinu koja dolazi preko vas.

Kreator sadržaja na onlajn platformama

Sledeći na listi je posao kreatora sadržaja. Da biste zaradili novac u ovoj ulozi, moraćete da privučete onlajn publiku obrazovnim ili zabavnim sadržajem. Podaci pokazuju da kreatori sadržaja u SAD mogu da zarađuju između 115.730 i 128.500 USD.

kompjuter, oči, izolacija, rad od kuće
foto: Shutterstock

Virtuelni asistent

Posao virtuelnog asistenta može da podrazumeva različite stvari. Od knjigovođe, koordiniranja važne dostave ili organizacije putovanja, do pisanja blog posta ili promovisanja događaja na društvenim medijima. Za ovaj posao u SAD očekuje se zarada između 74.660 i 123.180 USD, a ono što je najveća prednost je mogućnost rada na daljinu. Ovo spada u najtraženiji posao na listi.

Menadžer društvenih mreža

Ako želite da budete menadžer društvenih medija, to znači da treba da uspostavljate i promovišete onlajn prisutnost određenog brenda. Menadžeri društvenih medija u SAD mogu potencijalno da zarade između 64.370 i 113.000 USD.

Influenser

Postati uticajna osoba na društvenim medijima može biti unosan korak u karijeri. Podaci su pokazali da influenseri imaju potencijal zarade od 65.098 do 104.100 USD. Međutim, treba napomenuti da mnogi ljudi koji pokušavaju da uspeju u ovom području, imaju i dodatne poslove kako bi pokrili sve troškove.

influenseri, društvene mreže, društveni mediji, komunikacija, internet
foto: Promo

Organizator događaja

Planeri događanja osmišljavaju i ostvaruju nezaboravna iskustva za klijente i njihove goste. To je kreativna uloga koju mnoge ljude posebno ispunjava. U SAD mogu da zarađuju između 60.759 i 101.000 USD.

Grafički dizajner

Ako imate umetnički dar i tehničke sposobnosti, možda se vidite u karijeri grafičkog dizajnera. Osobe koje rade u ovom području, prema statistici, prosečno zarađuju između 58.130 i 97.850 USD.

LINK Group, telefon, tablet, kompjuter
foto: Promo

Radnik u službi za korisnike

Postavljanje pitanja, rešavanje izazova, kao i često delovanje kao lice kompanije, čini predstavnike korisničke podrške ključnim radnicima, a njihova naknada često odražava važnost njihove uloge. U SAD prihodi im se kreću u rasponu od 52.200 do 71.700 USD.

kurir.rs/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track