NIJE BILO ŽENE U JUGOSLAVIJI KOJA GA NIJE IMALA! A onda je jednostavno nestao i cela industrija s njim! Mladi i ne znaju šta je to
Foto: Youtube Printscreen

kako je propala čitava jedna sfrj industrija

NIJE BILO ŽENE U JUGOSLAVIJI KOJA GA NIJE IMALA! A onda je jednostavno nestao i cela industrija s njim! Mladi i ne znaju šta je to

Moj biznis -

Da li vam je već palo na pamet šta je posredi?

Pre nekoliko decenija nije bilo Jugoslovenke koja ga nije imala u fioci i to u različitim bojama, da se upari sa donjim vešom, ali i sa haljinom ispod koje se nosio.

Mogao je biti svilen ili sintetički, ali uvek prijatan na dodir. Bio je to proizvod iza kog je stajala velika tekstilna industrija jer se tako nosilo i tačka, pa ga je svaka "drugarica" u SFRJ obavezno imala!

Crni, beli, u boji kože ili za hrabrije neki šareni, roze ili slično sve do polovine 80-ih bio je skoro obavezni deo garderobe a onda su ga naše žene jednostavno odbacile kao višak garderobe koji košta a realno malo čemu služi.

Tako je nestala i čitava jedna industrija jer se promenila moda! Sa boljim standardom i vremenom kad su mašine za veš ušle gotovo u svaku kuću, žene su prestale da ih nose jer se nije više toliko pralo na ruke.

Pre toga, naše žene nisu imale gomilu garderobe nego najviše dva kostima (sako i suknja od istog štofa), par sukanja i bluza koje je valjalo čuvati pa se pralo na ruke da što duže traje, a kombinezon je pomagao tako što se te stvari nisu nosile do gole kože pa samim tim ni prale svaki čas.

Doduše, i danas ga ima u prodaji, ali ne nosi se tako masovno kao nekad.

Znate li koji je to odevni predmet? Pitajte majke i bake šta je to kombinezon!

kombinezon
foto: Youtube Printscreen

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track