Više od četiri godine prošlo je od uspostavljanja jedinstvenog poreskog sandučeta na portalu Poreske uprave Republike Srbije ePorezi. Putem ovog kanala komunikacije poreskim obveznicima uručuju se poreska rešenja, potvrde, obaveštenja i druga poreska akta.

Datumom uručenja poreskog akta smatra se dan njegovog postavljanja u poresko sanduče. Poreska uprava, svim obveznicima koji su dostavili kontakt podatke na svom profilu na portalu, dostavlja obaveštenje o prispeću pošiljke u poresko sanduče, putem SMS poruke ili mejlom, u zavisnosti od izbora poreskog obveznika.

S tim u vezi, u cilju blagovremenog obaveštavanja o prispeću pošiljke u poresko sanduče podsećamo poreske obveznike da redovno ažuriraju svoje podatke na portalu ePorezi, u sekciji – Profil poreskog obveznika, odnosno adresu elektronske pošte i broj mobilnog telefona.

Poreskom sandučetu, pored portala ePorezi, obveznici mogu pristupiti i preko mobilne aplikacije mPorezi koju mogu preuzeti na Google play prodavnici i putem koje mogu u bilo koje vreme i bez obzira na lokaciju da pristupe elektronskim servisima Poreske uprave.

biznis.kurir.rs