UNOSAN POSAO: Na turistima zaradimo oko milijardu dolara godišnje!
Foto: Beta

Turizam je velika šansa za sticanje profita

UNOSAN POSAO: Na turistima zaradimo oko milijardu dolara godišnje!

InfoBiz -
Spremni da potroše Stranci sve češće dolaze u Srbiju i pare ostavljaju u hotelima, muzejima, restoranima, noćnim klubovima

BEOGRAD - Stranci obožavaju našu zemlju i ljude.Srbija je postala omiljena destinacija stranih turista. U poslednjih nekoliko godina sve je više stranaca, koji u našu zemlju donesu više od milijardu dolara godišnje, pa je samim tim i ulaganje u turizam sve privlačnije i profitabilnije.Omiljena destinacijaSaša Zarić, vlasnik turističke agencije „Ponte travel“, kaže za Kurir da je u poslednjih nekoliko godina dosta ulagano u našu zemlju kad je reč o turizmu i da se znatno povećao broj stranih turista.- Srbija je postala jedna od omiljenih destinacija stranih turista. To se najbolje može uočiti u poslednjih nekoliko godina, jer se bukvalno na svakom ćošku u svakom većem gradu može čuti strani jezik. Srbiju više ne posećuju samo turisti iz bivše Jugoslavije, sada možemo da sretnemo ljude iz Nemačke, Italije, Španije, Turske... Dolaze i turisti iz Azije, kojima je Beograd jedna od nezaobilaznih stanica - kaže Zarić i dodaje da su Beograd, Novi Sad, Niš i Sremski Karlovci najposećeniji gradovi u Srbiji.Planine i krstarenje- Popularni su i Zlatibor, Tara i Kopaonik, ljudi iz inostranstva obožavaju naše prirodne lepote. Takođe, strani turisti u poslednje vreme pristižu i brodovima koji krstare Dunavom - kaže Zarić. On dodaje da je godišnja zarada koju dobijemo od stranih turista veća od milijardu dolara.- Presek zarade radi se na osnovu broja noćenja i odlazaka u muzeje. Taj iznos je negde oko milijardu dolara, ne računajući noćni život, odlazak turista u restorane i ostalo. Zato slobodno možemo reći da strani turisti, koji sve češće dolaze u Srbiju, ostave godišnje više od milijardu dolara u Srbiji - kaže Zarić.

Sabor trubača u Guči
Sabor trubača u Guči

Festival Egzit
Festival Egzit

Festival Nišvil
Festival Nišvil

Šetnja i vožnja otvorenim autobusomU Ministarstvu finansija i privrede kažu da stranci obožavaju Beograd.- Od turističkih atrakcija u Beogradu gostima su najinteresantniji Trg republike i Knez Mihailova, Skadarlija, Beogradska tvrđava i Kalemegdanski park. Tokom letnje sezone jedna od najatraktivnijih destinacija je Ada Ciganlija, zbog raznovrsnih sadržaja koje nudi tokom letnjih meseci - kažu u ministarstvu.Za obilazak Beograda turisti često koriste neke od različitih programa obilaska grada, među kojima su pešačke ture i vožnje otvorenim autobusima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track