ULAŽE SE 15 MILIONA RSD U IZGRADNJU NEOBIČNOG SPORTSKOG OBJEKTA: Sve se nalazi u blizini čuvenog hotela na Rtnju
Foto: Shutterstock

ULAŽE SE 15 MILIONA RSD U IZGRADNJU NEOBIČNOG SPORTSKOG OBJEKTA: Sve se nalazi u blizini čuvenog hotela na Rtnju

InfoBiz -

Grad Zaječar raspisao je tender za izgradnju pump track poligona i trim staze na Rtnju na teritoriji Opštine Boljevac. Radovi se izvode u okviru projekta Magija istočne Srbije, a vrednost je procenjena na skoro 15 miliona dinara.

Gradnja je planirana nedaleko od postojećeg hotela Ramonda na ovoj planini.

Pump track je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, sportski objekat sastavljen od zaobljenih izbočina i zavoja koji su međusobno ritmički povezani u kružnu celinu. Udeo asfaltiranih voznih površina bio bi oko 240 metara kvadratnih, na ukupno 580 kvadrata. Ostatak je zelena površina.

Misterija, NLO, Vanzemaljci, Rtanj, Planina Rtanj
foto: BETA

Planirano je i formiranje trim staze u Mirovu kod Boljevca, a kako se navodi u cilju obogaćivanja turističke ponude i povećanja broja rekreativnih sadržaja planine Rtanj. Buduća trim staza pogodna je za korišćenje u svim vremenskim uslovima i za sve strukture i uzrast posetilaca.

Staza koja je trasirana prostirala bi se kroz (pretežno) zimzelenu šumu dužine između 1.300 i 1.400 metara. Staza je kružna, sa dve paralelne trake postavljene na međusobnoj udaljenosti od 3 do 6 metara.

Trim stazi se pristupa sa glavne pešačke i kolske saobraćajnice preko dve pristupne staze pored kojih je planirano postavljanje info tabli i putokaza. Duž staze planirano je formiranje 10 “prepreka” tj. animacionih stanica sa rastojanjem između pojedinih stanica od 150 do 200 metara.

Rok za prijavu na tender je 1. oktobar.

Prostornim planom područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj predviđena je gradnja tri nove akumuacije u selima na obroncima te planine, kao i akvaparka u Vrmdži, golf terena, vizitorskog i centra za konjičke sportove.

U okviru projekta Magija istočne Srbije već je raspisan tender za nabavku radova na uređenju plaže i postavljanje montažnih pontona na Bovanskom jezeru, a u okviru istog projekta urediće se i kompleks bazena na Banjici u Knjaževcu.

Biznis Kurir.rs/ist media

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track