ODLIČNA VEST ZA PAORE: Poljoprivrednicima se pruža šansa da kupe traktor, a država im vraća čak 75 % para nazad!
Foto: Shutterstock

pomoć države

ODLIČNA VEST ZA PAORE: Poljoprivrednicima se pruža šansa da kupe traktor, a država im vraća čak 75 % para nazad!

InfoBiz -

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković istakla je da će na jesen ove godine biti objavljen poziv za poljoprivrednike u okviru programa IPARD tri, koji im omogućava od 65 do 75 odsto povrata za kupljenu mehanizaciju.

- Neophodno je da obezbedimo i one koji još uvek nisu odlučili da kupe novu mehanizaciju, pa se nadam da ćete svi u što kraćem periodu zameniti svoje stare traktore novim i modernijim, a država je tu da vam u tome pomogne - rekla je ministarka.

Ona je naglasila da kada je reč o zameni mehanizacije nema nikakvog ograničenja u godinama.

Traktori, Pkb, Mehanizacija, Priključci
foto: Beoinfo

- Mogla sam neretko da čujem da poljoprivrednici kažu da su stari za to, a ja im poručujem da nije tako, jer država nastoji da sve vas razume i potpuno je odlučna u tom smislu - rekla je ministarka u Кruševcu prilikom dodele subvencionisanih ramova za traktore.

Tanasković je istakla da je država stavila kao prioritet bezbednost poljoprivrednika.

- Pored ulaganja i svega što je urađeno u sektoru poljoprivrede prošle i ove godine, poput izmirenja svih dugova i uvećanja, na kraju krajeva, svih subvencija i mogućnosti da idete u nove modernije tehnologije, jeste i vaša bezbednost - poručila je ona poljoprivrednicima.

novac, pare
foto: Profimedia

Prema njenim rečima, cilj vlade je da poljoprivrednike obezbedi kako na putu, tako i na njivi, jer, kako kaže, neretko se dešava da mladi ljudi stradaju prevrtanjem, pa je zato i veoma važna ova dodela subvencionisanih ramova za traktore.

- To je nešto što već drugu godinu radimo, a nastavićemo s tim i u budućnosti preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agencije za bezbednosti - naglasila je ona.

njiva, farmer, poljoprivreda, kombajn, žito, pšenica
foto: AP/Ilustracija

Ministarka je istakla da je primarni poljoprivredni proizvođač prioritet države.

- Mi hoćemo da izađemo na crtu sa svim velikim silama u smislu bezbednosti i našeg nezavisnog stava po pitanju hrane i, uopšte, poljoprivredne proizvodnje, pa ćemo u narednom periodu uvećavati ulaganja - ističe Jelena Tanasković.

kurir.rs/Dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track