USKORO ISTIČE ROK ZA PRIJAVU NA PODSTICAJE OD 18.000 DINARA: Samo ONI imaju prava na ovu pomoć, proverite kako da podnesete zahtev
Foto: Shutterstock

nema još puno vremena

USKORO ISTIČE ROK ZA PRIJAVU NA PODSTICAJE OD 18.000 DINARA: Samo ONI imaju prava na ovu pomoć, proverite kako da podnesete zahtev

InfoBiz -

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara otvoren je do 1. marta.

Kako navodi Ministarstvo poljoprivrede, pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju u svoje ime i za svoj račun, dok subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Dodaje se da se podsticaji ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja, poljoprivrednik treba da izvrši obnovu registracije za tekuću godinu u eRPG.

Poljoprivrednik
foto: Beta

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih prava raspisan je 1. februara 2024. godine i svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track