VOZAČI, OPREZNO AKO KREĆETE U GRČKU! Policija na ovom mestu kod granice hvata PREKRŠAJE: Zbog scene na ZADNJEM SEDIŠTU pišu kazne
Foto: Kurir

vodite računa

VOZAČI, OPREZNO AKO KREĆETE U GRČKU! Policija na ovom mestu kod granice hvata PREKRŠAJE: Zbog scene na ZADNJEM SEDIŠTU pišu kazne

InfoBiz -

Grčka policija na izlazu iz te zemlje, desetak kilometara pre graničnog prelaza Evzoni, zaustavlja svaki automobil i naplaćuje kazne za različite prekršaje, navodi se u objavi na popularnoj Fejsbuk stranici "Live from Greece".

"Možda nekome može da pomogne, desetak kilometara pre Evzonija i izlaza iz Grčke policija zaustavlja skoro svaki automobil i naplaćuje različite kazne, mi smo prošli sa 50 evra kaznom za nevezan pojas na zadnjem sedištu. Platili na granici i prešli bez problema, ali naravno bilo bi bolje bez kazne...", navodi se u objavi koja je u međuvremenu dobila više od sto komentara.

Među tim brojnim komentarima bilo je onih koji su se zahvalili zbog upozorenja, ali i onih koji smatraju da je vezivanje pojasa na zadnjem sedištu normalna stvar, baš kao i kazna za nepoštovanje tog pravila.

Naravno, dosta je i onih koji "ne razumeju" zašto se mora vezivati pojas na zadnjem sedištu, ali njima je najbolje odgovorio jedan od komentatora: "Nikada nisam razumeo ljude koji ne vezuju pojas pozadi... Valjda misle da zakoni fizike vaze samo za prednja sedišta."

Uglavnom, ukoliko se vraćate iz Grčke poštujte saobraćajne propise i pravila. Nećete uštedeti samo na novcu, već možete da sačuvate i svoj i živote svoje porodice, pošto vas očekuje duga i naporna vožnja.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track