ZA 4 MESECA NOVO POVEĆANJE PENZIJA! Ministar Mali o povišicama za najstarije: Od sledeće godine prosečna penzija 390 €
Foto: Beta Milos Miskov, Shutterstock

ZA 4 MESECA NOVO POVEĆANJE PENZIJA! Ministar Mali o povišicama za najstarije: Od sledeće godine prosečna penzija 390 €

InfoBiz -

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je trenutno ceo svet u globalnoj ekonomskoj krizi, ali da je za njega važno, i da je ponosan na sve što je urađeno u prethodnim godinama u Srbiji.

Mali je rekao da je trenutno ceo svet u globalnoj ekonomskoj krizi. Dodaje da je za njega važno, i da je zato i ponosan na sve što je urađeno u prethodnim godinama.

- Srbija stoji mnogo bolje nego i veće i razvijenije zemlje iz regiona i sveta. Mi svoja obaćanja ispunjavamo. Danas ćemo prisustvovati otvaranju obilaznice oko Beograda. Rekli smo da ćemo polako ali sigurno umrežiti Srbiju autoputevima - rekao je Mali za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, Srbija se gradi i radi i uprkos svetskoj krizi nije zaustavljena ni jedna saobraćajnica.

- Vrlo brzo kreće i rad na brzoj pruzi do Niša. Grade se i rade sistemi za kanalizaciju i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda po celoj Srbiji - rekao je Mali.

Kako kaže, do 20. juna imali su preko milijardu i 900 evra direktnih investicija u Srbiju.

- Svake godine dolaze nove investicije u našu zemlju, nova radna mesta, nove fabrike. To je način na koji gradite jednu održivu ekonomiju i razvijate zemlju. U prvom kvartalu imali smo 0,7 rast našeg BDP-a - rekao je Mali.

Kako kaže, Srbija se razvija uprkos svim izazovima. Dodaje da je deo svega toga životni standard građana Srbije.

- Želimo da građani osete u svojim džepovima da bolje žive. Za tri meseca naši medicinski radnici i prosvetari, već će imati platu veću za 5,5 odsto a svima zaposlenima u javnim upravama za 10 odsto - rekao je Mali.

Kako dodaje, uprkos svim izazovima, već od 1. januara naredne godine prosečna penzija biće 390 evra.

- Idemo i sa pomoći svim majkama i 10 hiljada dinara biće isplaćeno već u septembru mesecu za svako dete ispod 16 godina. To je velika pomoć koja ne prestaje. Setite se svih pomoći do sada od kada je krenula korona. NIje slučajno što mi i dalje imamo stabilnu ekonomiju - rekao je Mali.

Kako ističe Srbija ni na koji način nije ugrožena i dodaje da su nam stabilne finansije.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track