STRANCI HRLE U SRBIJU NA ESTETSKE OPERACIJE! Hirurg nabrojao prednosti naših zdravstvenih usluga NAJVIŠE SE RADE OVI DELOVI TELA
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

estetska hirurgija

STRANCI HRLE U SRBIJU NA ESTETSKE OPERACIJE! Hirurg nabrojao prednosti naših zdravstvenih usluga NAJVIŠE SE RADE OVI DELOVI TELA

InfoBiz -

Zbog popravke zuba, ugradnje implantata, povećanja grudi, smanjenja nosa, liposukcije, specijalističkih pregleda, pa čak i porođaja, strani državljani dolaze u Srbiju iz svih zemalja Zapadne Evrope, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a povod za ovaj masovni zdravstveni turizam su pre svega niske cene, ali i visok kvalitet usluga.

Kolika je razlika u ceni najbolje ilustruju reči jednog od lekara koji je rekao da se strancima isplati da dođu u Srbiju, plate avionsku kartu i hotel za 15 dana jer su razlike tolike da su im pojedine zdravstvene usluge i sa ovim troškovima nekoliko puta jefttinije nego u matičnim državama.

O tome šta je sve uticalo na razvijanje zdravstvenog turizma u Srbiji govorio je dr Zdravko Petković, specijalista plastične i rekontruktivne hirurgije.

puls
foto: Kurir televizija

Najpre je negativno prokomentarisao snimanje pacijenata od strane zdravstvenih radnika.

- Generalno gledano snimanje u zdravstvenim institucijama je zakonski zabranjeno. Zdravstveni radnici imaju obavezu da garantuju intimu svojih pacijenata. Ne sme bez odobrenja da se vrši nijedna zdravstvena usluga, a posebno snimanje koje ne spada u naš posao. U okviru svoje delatnosti čovek treba da zna striktno šta je njegov radni zadatak i njegova obaveza. Sankcije postoje, ide se od jedne blaže forme pa će se videti kako će se postupak odvija - rekao je Petković.

Smatra da je osnovni razlog velikog Interesovanja stranih klijenata za zdravstvene usluge u Srbiji njihov kvalitet:

- U zdravstvenom menadžmentu osnovna stavka je kvalitet. Ako smo prepoznati u svetu i u Evropi moramo da stavimo primarni akcenat na kvalitet. Uz to tu su i druge komparativne prednosti poput cene. U suštini i vreme je važno kao faktor, ali je kvalitet primaran. Zdravstveni sistem je vrlo komplkesan, jer mora da funkcioniše od najniže do najviše instance. Pošto smo mi edukovani po velikim svetskim centrima mi i ovde uvodimo takav standard.

03:55

STRANCI HRLE U SRBIJU NA ESTETSKE OPERACIJE! Hirurg nabrojao prednosti naših zdravstvenih usluga NAJVIŠE SE RADE OVI DELOVI TELA

Naveo je koje su estetske intervencije najtraženije:

- U domenu plastične estetkse hirurgije koji se svodi na faktičko ulepšavanje, veoma je važno da je onaj koji je prvi u kontatkut sa pacijentom doktor. U plastičnoj hirurgiji uglavnom se rade lice, grudi i stomak.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track